Kompass Terrass moet na amper week terug verplicht sluiten

Kompass Terrass moet een grote week na de opening al opnieuw sluiten. Dat werd beslist door het kabinet van premier Sophie Wilmès.

UPDATE 13 juni: Kompass Terrass opent vanaf vandaag toch weer de deuren, hetzij zonder live dj-sets.

---

Vorige week woensdag opende Kompass terug de deuren. Niet van de loodsen, wel van hun terras. Iedereen kon een tafeltje reserveren om samen met vrienden of familie te vertoeven naast de gebouwen, terwijl diverse dj's voor sfeervolle setjes instonden.

Jammer genoeg laat de organisatie vandaag weten dat ze moeten sluiten op bevel van het kabinet van de premier. Het feit dat dj's een liveset brengen aan de bezoekers, zorgt ervoor dat Kompass in de categorie valt van culturele activiteiten met een zittend publiek. Dit kan echter per Ministrieel Besluit slechts vanaf 1 juli.

 

 

In een Facebookbericht laat de organisatie weten vandaag hun terras niet te openen. Ze stellen alles in het werk om alsnog dit weekend te kunnen openen, maar live dj-sets zullen sowieso niet meer kunnen doorgaan. Ze opteren om de dj's hun set te laten spelen in de Kabelbaanzaal en deze te livestreamen op het terras.

Kompass betreurt de beslissing gezien ze aanvankelijk groen licht kregen van Stad Gent en alle veiligheidsmaatregelen toegepast hebben. 

Ontdek meer...Club