Horst kondigt alternatief zomerprogramma aan: 'Almost Together'

Hoewel het nog even wachten is tot er een definitieve beslissing omtrent het festival wordt genomen, kondigt Horst alvast een alternatief zomerprogramma 'Almost Together' én een nieuwe interviewreeks 'Their Way' met Keytrade Bank aan.

Horst 2019 werd bedolven onder de lovende kritiek. De indrukwekkende line-up, maar ook de nieuwe - al even imposante - thuisbasis van het festival maakten van Horst de perfecte afsluiter van het festivalseizoen. Asiat, een voormalige militaire site in Vilvoorde met twee iconische koeltorens als baken, vormde drie dagen lang een paradijs voor dansers, liefhebbers van muziek, kunst en architectuur.

"Voor 2020 reikten de ambities nog verder, maar niemand had deze afgelopen maanden kunnen voorspellen. De wereld is binnenstebuiten gekeerd. Onze planeet, onze samenleving en de mensheid op zich worden op onvoorziene manieren uitgedaagd. Wat voorheen 'normaal' geacht werd, is verdwenen, maar had nooit mogen zijn. Meer dan ooit heeft de huidige pandemie voortdurende onrechtvaardigen en machtsverschillen blootgelegd die moeten worden opgeheven. Horst wil het 'nieuw normaal' van afstandelijkheid, achterdocht en apathie tegen elkaar vooral vergeten. Het wil de stukjes van deze verbrijzelde realiteit opnemen en werken aan onze empathie, onze betrokkenheid en ons bondgenootschap tegenover elkaar. Het is tijd om te genezen."

Of Horst Arts & Music Festival zal kunnen plaatsvinden - en in welke vorm, is vandaag nog steeds onzeker. Alle veilige, verantwoordelijke opties om iets te organiseren binnen het toegelaten kader worden overwogen. Het zomerprogramma wordt ook aangepast: het Lab wordt verplaatst naar 1-9 augustus. De tentoonstelling wordt vervangen door een alternatieve zomerprogramma '​Almost Together​'.

Horst wil deze zomer plekken bouwen die mensen verenigen. De thuisbasis Asiat transformeert in een ruimte voor uitwisseling, dialoog en geluk. De geplande activiteiten vertalen zich naar diverse locaties op Asiat, elk met hun eigen karakter, programma en gevoel. De eerste wordt meteen aangekondigd, de volgende locaties zullen doorheen de loop van de zomer worden bekend gemaakt. Het programma wordt begin juli aangekondigd.

Restaurant Club
Wekelijks op vrijdag en zaterdag (start vanaf 17 juli)

De openlucht hal, één van de vele gebouwen op Asiat, verandert in een multidisciplinaire ​art space​ waar men terecht kan voor vreugde en feest. Een overvloedige binnentuin met vijver bevat een flexibel en modulair podium dat elke avond ruimte biedt voor artistieke performances en DJ-sets. De verbinding met het publiek staat centraal: je wordt overgelaten aan charismatische ceremoniemeesters die je diner met vrienden transformeren tot een speelse en interactieve avond. Het diner is van de hand van de getalenteerde en lokale chefs David Schulpen en Geert De Mot (voormalig Bar Bik, Kruitfabriek en Restaurant Recyclart).

Sleeping Concerts
Donderdag 30 juli en 13 augustus

Daarnaast fungeert deze ruimte ook als decor voor slaap concerten op donderdag 30 juli en 13 augustus. Artiesten worden uitgenodigd voor rustige en dromerige soundscapes en ambient DJ-sets. Het publiek brengt er samen de nacht door, onder de hoede van de muzikant, en krijgt 's ochtends een gezamenlijk ontbijt aangeboden.

Keytrade Bank & Horst presenteren 'Their Way'
Een nieuwe interviewreeks die ondernemerschap en innovatie inspireert

Met 'Their Way' inspireren Keytrade Bank en Horst hun gedeelde filosofie van ondernemerschap en innovatie via een nieuwe interviewreeks. Het biedt de verhalen van verrassende en vooruitstrevende DIY-ondernemers in de wereld van kunst, architectuur en muziek. Samen duiken we in het soms rommelige, maar vaak inspirerende proces van ondernemerschap. 'Their Way' bundelt boeiende verhalen en uitdagende ideeën van over de hele wereld.

BC Architects, Studies and Materials bijten de spits af van deze nieuwe samenwerking. Het Brusselse architectenbureau gaat verder dan het zetten van louter esthetisch verantwoorde gebouwen. Hun focus ligt op de aardebouw: werkend vanuit een ecologisch-bewust optimisme, zetten ze in op materiaalonderzoek, educatie, circulaire logica, co-creatie en proberen ze along the way de bouwsector te transformeren.

Horst Labs
Architecture Lab, Music Lab & Art Lab (1 - 9 augustus 2020)

Het Lab, gestart in 2019, vormt een platform voor experiment, co-creatie en creatieve talentontwikkeling. Het is een setting, gecreëerd in partnership met KU Leuven, waar invloedrijke creatieven de volgende generatie inspireren. Dit jaar vindt een tweede reeks van drie Labs plaats voor meer dan 75 jonge (inter)nationale creatieven vanuit diverse achtergronden. Het Music Lab, Art Lab en Architecture Lab vinden plaats in de eerste week van augustus.

Alle details over de Labs, coaches en inschrijvingen worden op 24 juli bekend gemaakt.

 

Ontdek meer...Exclusief