Vanaf vandaag zijn kleinere evenementen terug mogelijk tot 400 personen

Vanaf 1 juli zijn indoor evenementen tot 200 personen en outdoor evenementen tot 400 personen terug mogelijk.

Een grote week geleden kwam eindelijk het verlossend nieuws voor de eventsector. De Nationale Veiligheidsraad besliste dat vanaf vandaag, 1 juli, er terug evenementen mogelijk zijn. Concreet betekent dit maximaal 200 personen binnen en 400 personen in open lucht.

Om alles in goede banen te leiden werd een "evenementenmatrix" of "veiligheidsmatrix" in het leven geroepen waarmee zowel organisatoren als besturen beter zullen kunnen inschatten of hun evenement wel in veilige omstandigheden kan plaatsvinden.

De online tool zal 18 parameters bevatten die beantwoord moet worden. Het gaat over zaken zoals de oppervlakte, zitplaatsen of de locatie (buiten of binnen). Aan de hand van deze resultaten zullen organisatoren naar de lokale overheid moeten stappen, die zelf ook de aftoetsing zal maken met de "evenementenmatrix" en uiteindelijk hun zegen geven of veto stellen. Soms zijn kleine aanpassingen voldoende om een evenement alsnog te laten doorgaan.

Deze versoepeling komt niets te vroeg nadat er de laatste weken steeds meer berichtgeving was over illegale, geïmproviseerde feesten zoals op het Flageyplein in Elsene. De eventsector waarschuwde toen dat een zomer vol dergelijke illegale raves zeer waarschijnlijk zal zijn als er niet snel een mogelijkheid komt om legaal evenementen te organiseren.

Indien de dalende trend van de coronacijfers verdergezet wordt, zal er op 1 augustus een verdere versoepeling komen en worden evenementen binnen tot 400 toeschouwers toegestaan, alsook 800 mensen voor evenementen in buitenlucht. 

Ben je zelf organisator en wil je meer concrete informatie raadplegen? Bezoek dan zeker ikorganiseer.be.

 

 

 

Ontdek meer...Festival
Tags