Fuzz Five #92 - Nachtschaduw

De 92e Fuzz Five wordt dit keer niet afgeleverd door een promotor, dj of producer. Wel door een van de beste nightlife fotografen die ons kleine landje rijk is: Nachtschaduw, oftwel Maxime Byttebier. Naast zijn job als visueel artiest is Maxime ook een echte digger. Hij selecteerde voor ons 5 tracks uit zijn vinyl collectie die volop aan het uitbreiden is.

1. Planet Love - Marlon Hoffstadt

Ik heb deze record per toeval een paar weken geleden ontdekt op Soundcloud. Ik was al bekend met het werk van Marlon Hoffstadt via sets van Massimiliano Pagliara in Panoramabar. Die marathon sets zijn altijd enorm fascinerend, hypnotisch, psychedelisch en queer.

Ik was erbij toen Massimiliano op zijn 17 uur-durende closing set tijdens Sylvester (Oudejaarsavond) op dag 3 afsloot met enkele oudere records van Marlon Hoffstadt zijn Midnight Themes label. Maar toen ik deze hoorde via Soundcloud, viel mijn mond toch even open van verbazing. Enorm fascinerend aangezien het ergens een terugkeer is naar de Eurodance, maar met een hedendaagse twist. De vinyl is heel erg limited (300 stuks) uitgebracht, maar iedere track is gewoonweg fenomenaal. 

2. The Naked And The Dead - Orbital 

Ik ga heel vaak cratediggen in de legendarische record store: Hard Wax in Berlijn. En deze heb ik toevallig gevonden tussen de afprijzingen. Ik geloof dat ik er 4 euro voor betaald heb, maar wat een vondst.

Ik was al een heel tijdje bekend met het werk van het befaamde duo: Orbital. Mede door hun performance op de Lokerse Feesten enkele jaren geleden, waar ik hen heb mogen ontmoeten. En anderzijds door de toch wel vrij legendarische track: Halcyon On and On. Deze plaat is minder gekend maar toch funky, tribal, mysterieus en zit vol pure energie.

3. Untitled A1 - Parasella feat Pariah

Ik heb deze record gekregen van Psytox. Een paar maanden geleden heeft hij al zijn vinylrecords doorgegeven aan mij. Hij was al een hele tijd op de hoogte van hoe graag ik wou experimenteren met muziek en vinyl. Ik ben hem dan ook heel erg dankbaar hiervoor!

Deze track van Parasella feat. Pariah is toch wel een uitblinker en vrij stevig, plus een verwijzing naar Hard House. Fantastische plaat, ik ben heel blij dat ik deze aan mijn collectie heb mogen toevoegen. 

4. Rave Oscillations - Michele Mininni

Renaat Vandepapeliere heeft mij deze ooit geïntroduceerd. Wat een ongelooflijke psychedelische trip is deze plaat. Uitgebracht op het legendarische Belgische label: R&S Records. Trippy, Vibey, energetisch, 7 en een halve minuut pure extase. Deze plaat toont mij echt hoe fascinerend divers het elektronische spectrum van muziek kan zijn. 

5. You're In My System (Kerri Chandler Remix) - The System 

Dit is mijn all-time favoriete record, een geschenk van mijn beste vriend voor mijn 28'ste verjaardag. Ook ontzettend moeilijk om te vinden omdat deze records ongelooflijk limited gereleased werden in de jaren 90'.Ikzelf ben een hele grote bewonderaar van Kerri Chandler, mede door onze ontmoeting op Dour Festival, in Ibiza en een paar maanden geleden in Kompass tijdens Curfew. Een legendarische track van een levende legende.

Ik hoorde de track enkele jaren geleden voor de eerste keer in Panoramabar tijdens de set van Kosme. Dat was ook mijn allereerste keer dat ik naar Berghain ben gegaan, mede op uitnodiging van een goede vriend: Kölsch. Ik zie die nacht als een enorm keerpunt in mijn leven, sindsdien is er voor mij persoonlijk heel veel veranderd en deze track is echt een soort eeuwige herinnering aan de 22 uur dat ik er toen gespendeerd heb. 

Ontdek meer...Fuzz Five
Artiesten in dit artikel