Onder Stroom tovert betonnen woestijn om tot kleurrijk 'Stroomplein'

De bezetters van creatieve broedplaats Onder Stroom voorzien de stad van een nieuwe hotspot. De leegstaande site aan de Antwerpse Tavernierkaai wordt getransformeerd tot een gezellig en kleurrijk pleinen en creëert ruimte in de stad voor sociale en culturele stroomstoten.

Hier kunnen mensen volop genieten van vakantie in eigen land. Bij de Stroombar op het plein kunnen mensen iets drinken terwijl ze luisteren naar de muziek. Elke vrijdag zijn er dj’s op het plein, op zaterdag is er ruimte voor muzikaal experiment en performances. ” aldus coördinator Vera Otte van Onder Stroom.

Op het Stroomplein nestelt zich een nieuw initiatief: de Kontakt Kookbus voorziet de hongerigen van lekker en duurzaam eten, met de focus op lokale, biologische en vegetarische/veganistische keuken. Ook mensen die graag meekoken of meer willen leren over gezond eten zijn van harte welkom.

Ook muzikaal worden bezoekers in de watten gelegd. Sweaty Palms dj's, Victor De Roo, Mika Mayonnaise, Bibi Seck, Dries Laheye en Joke Leonard zijn reeds bevestigd. Voor de opening op zaterdag 18 juli (RSVP) is Fanfaar Fatal van de partij. Een hele rits muzikanten uit de Antwerpse underground brengen korte muzikale performances. De avond wordt afgesloten met een veelbelovende surprise act.

Het Stroomplein wordt helemaal coronaproof gemaakt. Er is een maximumcapaciteit van 100 mensen, vol is vol. Er is bediening aan tafel zodat bezoekers kunnen blijven zitten en er werden zelfs speciale Onder Stroom-mondmaskers gemaakt.

Het Stroomplein gaat open zaterdag 18 juli vanaf 15u. De rest van de zomer opent het plein op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17u en zondag vanaf 11u. Meer info vind je hier.