Amsterdamse nachtclub De School sluit definitief de deuren

Amper twee maanden nadat we jullie het heugelijk nieuws deelden dat De School tot zeker 2022 kon openblijven, wordt vandaag bekendgemaakt dat de club defintief de deuren sluit.

Het virus lijkt niet enkel onder de mensen lelijk huis te houden, ook steeds meer bedrijven geraken door hun spaarpotjes heen met sluitingen tot gevolg. Ook in de cultuursector gaat het er wereldwijd ongenadig aan toe.

De Amsterdamse De School maakte eind mei nog bekend dat ze door de coronacrisis hun vergunning verlengd zagen tot minstens 2022. In een statement kondigt de organisatie vandaag aan dat de financiële situatie hen niet langer toestaat om met de club verder te kunnen gaan. Het restaurant, café en expositiecentrum blijven dus wel open.

Of de definitieve sluiting echter volledig te wijten is aan de coronacrisis is nog maar de vraag. De afgelopen weken zorgde de club voor enige controverse bij de achterban door geen uitgesproken standpunt in te nemen in de Black Lives Matter-stroming. Op hun sociale media verschenen na verloop van tijd toch steunberichten, die opnieuw in slechte aarde viel bij een ander deel van de achterban.

Verschillende berichten doen de ronde dat een deel van het personeel (hierdoor?) de laatste weken is opgestapt. Ook op hun vraag om een verlaging van de huurprijs van de gebouwen aan de gemeente werd niet ingegaan waardoor een sluiting van de club onvermijdelijk bleef.

Hiermee verliest Nederland op slag één van hun bekendste clubs.

Ontdek meer...Club