Horst: Almost Together Weekend

Horst verlengt, wegens succes, het alternatieve zomerprogramma 'Almost Together​' en viert het geplande festivalweekend met een gratis en cosy get-together waar iedereen welkom is.

Adembenemende podia, bezweette dansvloeren, de allerbeste elektronische muziek en duizenden genotvolle gezichten. Dat was Horst 2019. De ambities voor 2020 reikten nog een eind verder dan die succeseditie - maar het mocht niet zijn. Hoewel de wereld in het afgelopen half jaar binnenstebuiten gekeerd is, besloot Horst om snel en creatief met deze nieuwe realiteit om te gaan.

“We wilden veerkracht en creativiteit tonen. We voelden de drang om plekken te bouwen voor gemeenschap, speelsheid en ​happiness.”

De voornaamste vertaling van die ambitie uitte zich in de ​Restaurant Club. Een overwoekerde groene vijver, opgebouwd in een militaire ruïne met opengebroken dak, vormde acht weken lang de setting voor meditterane foodsharing en een verscheidenheid aan dj-sets en performances. 

Hoogtepunten van de afgelopen acht weken waren onder andere de exclusieve première van Lander Gyselinck (STUFF., Beraadgeslagen) & Adriaan Van de Velde (Pomrad) die er nieuw materiaal presenteerden, het verbluffende optreden van Beyoncé-approved-dancer Nick Coutsier & Le Motel - waar kunst & muziek elkaar echt ontmoetten - en natuurlijk de fantastische dj-set van vriend van het huis Motor City Drum Ensemble.

Vorig weekend vonden - naast pittige performances van collectief Noannaos tijdens het wekelijks muzikaal diner - ook in één van de warenhuizen van de militaire site livesets plaats. In samenwerking met VICE en Proximus Pickx werden de elektronische pop van Charlotte Adigéry, hypnotische synths en percussie van Cleveland en ruwe elektronica van Hantrax opgenomen en vereeuwigd op YouTube.

Almost Together Weekend

Aanstaand weekend van 11, 12 en 13 september zou normaal gesproken meer dan 60 artiesten en 15.000 bezoekers van over de hele wereld naar een zonovergoten Asiat-site in Vilvoorde brengen. Voor deze speciale datum wordt de Restaurant Club (open op vrijdag & zaterdag) uitgebreid met een Brunch Club op zondag. Daarnaast wordt één van de centrale pleinen van het festivalterrein geopend als een ​warming & cosy get-together​ in de groene en industriële wildernis van de Asiat-site. Enkele van de beste underground talenten van België zijn uitgenodigd om het feestelijke weekend te hosten. Het weekend evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk.

→ 11.09 | Horst Restaurant Club met Orpheu The Wizard & Timmerman (tickets)
→ 11.09 | Almost together met Tofec, Jesse Ebo & vele anderen (gratis)
→ 12.09 | Horst Restaurant Club met Mafalda & Aso Asin (tickets)
→ 12.09 | Almost together met Azo, Kuba, Thibo, Turcksin & vele anderen (gratis)
→ 13.09 | Horst Brunch Club met Carista & Bongo Hi-Fi (tickets)
→ 13.09 | Almost together met Bjeor, Klaps, Mikamayonnaise & vele anderen (gratis)

Verdere september programma

De laatste twee weekends van september - en dus de finale van het zomerprogramma - omvatten een verscheidenheid van de beste ​selectors​ uit binnen- en buitenland, verrassende combinaties en charismatische masters of ceremony, die je diner met vrienden omtoveren tot een speelse en interactieve avond. Het eten wordt zoals steeds verzorgd door de getalenteerde en lokale chefs BarBoufz.

→ 18.09 | Horst Restaurant Club met TBA (tickets)
→ 19.09 | Horst Burger Club met DJ Fett Burger, PJ Snacks & Charlie Shake (tickets)
→ 25.09 | Horst Restaurant Club met TBA (tickets)
→ 26.09 | Horst Restaurant Club met Hantrax live, Elko Blijweert & DJ Aldolino (tickets)