Fuzz Five #94 - AliA

Nummer 94 ondertussen van onze Fuzz Fives. En het is er eentje van de Brabantse AliA. Vorige zomer stond ze normaal bij onze Noorderburen op Lentekabinet, het kleine zusje van Dekmantel. Dit kon jammer genoeg net zoals al haar andere bookings niet doorgaan omwille van COVID-19. Iets om naar uit te kijken voor volgende zomer? Wij ontvingen deze week alvast al haar Fuzz Five.

1. George Duke – Sugar Loaf Mountain

Jazz-fusion master George Duke gebruikte oa veel Braziliaanse invloeden, waaronder in deze plaat. De plaat kwam in 1980 uit op het album ‘A Brazillian Love Affair’. Een tijdloze plaat als je het mij vraagt. Een plaat die thuis veel opstaat & ik ook graag in mijn sets steek. De Rhodes piano solo is echt ongelooflijk. Rest in peace George Duke!

2. Herbie Hancock – The Essence (LTJ Bukem)

LTJ Bukem, Herbie Hancock & Chaka Khan, 3 helden bij elkaar. Progressief als je het mij vraagt, omdat ze er heel vroeg in slaagde jazz & electronica op een vernieuwende manier bij elkaar te brengen. Een nummer waar ik de listening session in Doka mee afsloot, op de beste soundsystem ooit, dat was echt genieten. Vorig jaar mocht ik reeds de line up delen met LTJ Bukem, als het meezit deze zomer ook met Herbie Hancock. Das echt crazy gestoord.

3. 2562 – Flashback

Zo lekker, zo deep. Alles van 2562 (alias van A Made Up Sound) blijf ik vernieuwend en verassend klinken vinden. Tasty dubstep, UKG & detroit techno invloeden in een verukkelijk geheel. Gewoon yum.

4. DJ Plead – Going For It

Nieuwe DJ Plead op Livity Sound! Heerlijke ritmes , onweerstaanbare percussie & de sound van DJ Plead. De volledige release is uitgekomen op Bancamp Friday, let’s go check it!  

5. Sahib Shihab – Om Mani Padme Hum

Geweldig interessant Jazz nummer. Ook hier een heerlijke percussie die steeds verandert van tempo, je weet niet wat je te wachten staat. Een onvoorspelbaar nummer dat blijft verassen. Ik zou het heerlijk vinden hier een open air mee af te sluiten, maar dan moet je het publiek echt wel mee hebben. (lacht)