Khruangbin stelt nieuwe Late Night Tales samen

Het Texaanse wondertrio Khruangbin levert ons allen een sprankeltje licht in deze duistere tijden. De Amerikanen maakten deze week bekend dat ze de nieuwste Late Night Tales-compilatie voor hun rekening zouden nemen. Ze treden hiermee in voetsporen van grootheden als Groove Armada, Hot Chip, Floating Points en Bonobo.

Wanneer wij naar de tracklist kijken dan springt éen plaat er meteen uit: een gloednieuw Khruangbin-nummer. Speciaal voor deze compilatie coverde de band de klassieker Summer Madness van Kool & The Gang, een track die ze nu al als single uitbrachten. De Texanen stellen niet teleur en leveren een loom en zonnig nummer dat qua zwoelheid bijná kan concurreren met het origineel. Dat het origineel niet overtroffen wordt nemen wij niemand kwalijk, de kans dat dit ooit iemand lukt lijkt ons vrij klein.

Ook de rest van de tracklist valt zeker te smaken. De band getuigde dat zij op deze LP de balans zochten tussen lokale invloeden en muziek van over heel de wereld (een werkwijze die overigens ook door te trekken is naar hun eigen muziek). Zo staan onder andere de Spaanse zangeres Paloma San Basilio (die in de jaren ’80 haar land vertegenwoordigde op het Eurosongfestival) en afrofunk-artiest Maxwell Udoh op de tracklist.

De diehards onder ons kunnen de meeste tracks makkelijk op internet vinden (tip: er bestaan op Spotify al afspeellijsten waarbij het gros van deze compilatie samengesteld werd). Dit mag echter maar een tijdelijke oplossing zijn, op 4 december komt dit album immers uit en wij kunnen geen beter excuus bedenken om de muziekwereld te steunen!