Album

Argy & Mama - Dominonation

Argy

Argy & Mama - Dominonation

7
Releasedatum: 
19/01/2015

Argyris Theofilis en Simone Ogunbunmi, het is een hele mond vol, laten we het dus vooral bij Argy & Mama houden. Dit duo brengt met Dominonation een eerste album uit op BPitch Control, het Berlijnse label met Ellen Allien aan het roer.

Releases die geen exacte releasedatum meekrijgen of steeds uitgesteld worden, zijn vaak ofwel erg goed, ofwel amper het vermelden waard. Benieuwd hoe deze ermee wegkomt. Dat ze het zo lang met elkaar uitzitten is wel al een verdienste. Menig collaboratie strandt na een losse release. Bij deze twee is het vuur al enkele EP's steeds feller aan het branden.

Argy kennen we. Met z'n hitje Love Dose veroverde de Brit een plaatsje in het internationale technocircuit, van labels als CadenzaCocoonPermanent Vacation (waarvan we onlangs de samenwerkings-EP met Uncanny Valley zagen passeren) tot Poker Flat. Mama verzorgde vocals voor MunkCatz n Dogz en TiefschwarzDie AntwoordKele en Peaches namen haar dan weer mee op tour als voorprogramma.

Whoami? en Scratches openen verraderlijk langzaam, maar nog geen minuut later zit de schwung er goed in. Mama zorgt telkens voor een speelse lichtheid bovenop de logge groove. Nadien klinken Without Me, het iets mindere Bones en Deep Found Vibe al meer dubby, dankzij de 2-step-percussie en garage-invloeden.

Net wanneer het indommelgevaar in de verte opduikt, schakelt Niche een versnelling (of twee) hoger. Wat autotune en rommelende beats later kan dit evengoed een underground TLC of T2 zijn - op een positieve manier, that is. De afwisseling dankzij uptempo pianogetokkel in Staring At The Wall is niet nefast voor de leefbaarheid, al mocht wat meer punch gerust aanwezig zijn. Recluse trekt de clubby lijn door.

Aan het eind brengt het gestripte This Is Your Beat nog wat subtiliteit bij, kwakt Kill For My Treats net een overdosis verzengde bass op onze ribben en sluit Dirty Stop Out af in retrostijl.

Om eerlijk te zijn hebben we liever de scherpere, meer techy Argy. Niet dat dit geen leuke uitstap was. Die Mama kan alle kanten uit. Gek feitje trouwens: de remix-EP werd al een maand voor de officiële release van het album gedropt. Daarop deden Hot Since '82 en Kele hun ding!

Artiesten in dit artikel

Gerelateerd