Album

Aris Kindt - Swann And Odette

Aris Kindt
7,5
Kingdoms • 2017

Aris Kindt - Swann And Odette

7,5
Releasedatum: 
20/10/2017

Met Swann And Odette heeft Aris Kindt een waardige opvolger voor hun debuutalbum Floods uit 2015. Het New Yorkse duo, bestaande uit France Harris en Gabriel Hedrick, dat zich voornamelijk aan minimalistische ambient waagt, krijgt de eer om de eerste release te zijn op het nieuwe Kingdoms-label. 

Voor wie de naam Swann And Odette niet zo vreemd in de oren klinkt, chapeau! De namen zijn afkomstig uit de zevendelige roman À la recherche du temps perdu van Marcel Proust waarin de jonge Jood Swann een muziekstuk ervaart tijdens zijn tumultueuze liefdeservaring met Odette

Het album vormt een geheel en zo dient het ook beluisterd te worden. Zo gaat de LP van wal met titelnummer Swan And Odette, waar meteen ook de basis wordt gelegd voor de ambient invalshoek van de plaat. Het album werd in elkaar gestoken met tal van live-instrumenten, maar de meest opvallende geluiden zijn terug te brengen naar de modular synths en Hedricks gitaarwerk. Laag per laag wordt in dit eerste nummer opgebouwd, voornamelijk door deze twee instrumenten.

Beats komen sporadisch aan bod in het album en als ze dat doen, worden ze meesterlijk subtiel gehouden zoals in Several Wolves en Seagraves waar de dreunende bassen zich naadloos in het geheel zetten. 

Experimentelere nummers zoals Taking 33 en Still Undivided verdienen vast en zeker ook een plek op Swan And Odette, al is het met een compleet andere draai op ambient, één die nog het meeste naar noise toeleunt. 

Het duo achter Aris Kindt bundelt voor de tweede keer hun krachten met een goed ambient album als gevolg. Swan And Odette zal de komende maanden nog gretig opgelegd worden in onze woonkamer. Ideaal om eens te luisteren terwijl je een boek aan het lezen bent, maar ook een meer gedetailleerde luistersessie laat dit album geen greintje minder interessant wezen. 

Artiesten in dit artikel
Tags