E.P.

Bastinov - Space Programmer

Bastinov
Etruria Beat • 2016

Bastinov - Space Programmer

8
Releasedatum: 
15/09/2016

Etruria Beat, het label van Luca Agnelli, komt net voor het einde van de zomer op de proppen met een driedubbele worp van de razendsnel populair wordende Bastinov. De Italiaan slaat de bal drie keer raak met zijn typerende combinatie van stevige technobassen en melancholische synths. Landgenoot Roberto Clementi zorgt voor een uitgekiende herwerking.

De nog altijd maar 24-jarige knaap uit Venetië bracht zijn eerste plaat pas in 2013 uit, eveneens op Etruria Beat. Deze zomer voegt hij daar een release op het AEON-label van Alex Niggemann aan toe. Kortom, een rijzende ster aan het technofirmament, die zichzelf met deze release op kruissnelheid schiet.

Space Programmer opent de EP met bolle 909-bassen en een meeslepende synth. Een mysterieuze path en messcherpe percussie worden gevolgd door een kurkdroge drop. Even verder volgt nog een langere break, die zonder twijfel zelf de meest rigide der dansvloerbezoekers in beweging zal krijgen.

De iets meer ervaren Roberto Clementi nam de remix van de titeltrack voor zijn rekening. De Italiaan drukte zijn naam in 2014 definitief op de technoscene met zijn album N Lights dat uitkwam op Soma Records. De plaat die hij aflevert zoekt de iets donkere kanten van de originele productie op, en voegt subtiel klikkende percussie toe.

Ook Cosmic speelt met een synth sequence en loodzware bassen. Het hoogtepunt van de track wordt echter gevormd door een leuk uitgespeelde arpeggio die uitloopt in een korte break. Alweer een prima productie van de Italiaan, die evenwel niet kan tippen aan de titeltrack.

Als afsluiter van deze EP voorziet Bastinov een ode aan the great Motor Ciy, oftewel Detroit. Hiervoor draait hij de snelheid evenwel wat terug (tot 126 bpm). Een ronkende bas ondersteunt de kick, en samen zorgen ze voor voldoende tempo in het nummer. Daarna volgen de synths en pads elkaar in sneltempo op, edoch zonder voeling met elkaar te verliezen. 

Bastinov bewijst met deze EP dat zijn vorige topproducties geen toevalstreffers waren. Zowel Space Programmer als Regis zijn bewijsstukjes van de uitstekende productievaardigheden van de Italiaan.

Artiesten in dit artikel

Gerelateerd