E.P.

Batu - Marius

Batu
Hessle Audio • 2017

Batu - Marius

8
Releasedatum: 
23/06/2017

Bij Hessle Audio, het label van Ben UFO, Pangaea, en Pearson Sound, mogen ze dit jaar 10 kaarsjes uitblazen. Ter gelegenheid van dit jubileum introduceren ze een nieuwe artiest, Batu, met deze vierdelige Marius EP.

Batu is nochtans geen totaal onbekende bij het label, die de leden persoonlijk leerde kennen ergens in 2008 door een bevriend familielid. Met Hessle Audio ontdekte hij voor het eerst underground dance music, aldus de Brit op zijn sociale media.

Met deze vier nummers heeft de producer uit Bristol de uitgelezen kans om internationaal extra aandacht te krijgen. Iets wat hij ook doet door stevig afgewerkte nummers af te leveren. Marius blijft echter in de lijn van wat we gewoon zijn van het label, gekend door atypische technobeats, experimentele percussie en zweverige synths.

Met de titeltrack past Batu zich duidelijk aan de huisstijl van het Britse label aan. Het nummer doet vaag denken aan het vroegere werk van Pearson Sound, zij het met een unieke sound door het aparte synthesizergeluid. Maar ook de tweede track, Off Court, weet goed ambient en een opzwepende drumroll te verenigen. 

Over leuke drumrolls gesproken: Nosema, nummer 3 op de tracklist, brengt ons in eerste instantie een zweverige, ambient dubplaat, maar wordt plots uitgebreid met tribal percussie. Dit gecombineerd met de dezelfde gepolijste geluidskwaliteit zoals alle nummers op deze release, maken van dit nummer een verborgen pareltje.

Tracklist 
01. Marius 
02. Off Court 
03. Nosema 
04. Don't 

Marius is vanaf 23 juni 2017 verkrijgbaar op Hessle Audio en zal op vinyl een limited edition krijgen met een unieke sleeve.

Marius is een volwaardige toevoeging aan de catalogus van Hessle Audio. Batu geeft met deze EP duidelijk klaar te zijn voor wat meer internationale aandacht, die hij naar onze mening zeker verdient. 

Artiesten in dit artikel