Single

Bollen & Fichtner, Flapjackers – Arabic Bang

Bollen & Fichtner

Bollen & Fichtner, Flapjackers – Arabic Bang

7
Releasedatum: 
04/12/2016

De heren van Bollen & Fichtner en Flapjackers sloegen onlangs de handen in elkaar voor een release op het Belgische Forest Walker Records, waarvan laatstgenoemde artiest labeleigenaar is. De singleArabic Bang komt pas uit op 4 december, maar je kan nu alvast een preview van de track beluisteren op SoundCloud.

Zowel Bollen & Fichtner als Flapjackers mogen we ondertussen vaste waarden noemen in de Belgische techhouse scene. Als lid van het Café D’Anvers resident team beschikken ze dan ook over de ideale uitvalsbasis om hun talenten op regelmatige basis in de verf te zetten.

Met Arabic Bang brengen ze een nummer dat gedragen wordt door een Arabische vocal die je meteen meesleept. In de drums horen we duidelijk de invloed van Bollen & Fichtner: een stevige portie swing op de percussie houdt de track over de gehele lengte interessant.

Ook de breakdown, die verder vrij eenvoudig in elkaar steekt, wordt gedragen door de Oosterse vocal. Een passende riser sleurt je al snel mee naar de drop, waarin we verder ook een fijne tamboerijn horen op de offbeat. In zijn geheel bekeken een zeer degelijke samenwerking van de Antwerpenaren waar je meteen mee mee bent!

Bollen & Fichtner brachten vorige week nog hun Thor’s Day EP uit op het Italiaanse Flashmob Records, die op support kon rekenen van onder andere Groove Armada, Mihalis Safras en Steve Lawler en ook langs ons passeerde voor een review.

Met Arabic Bang brengen Flapjackers en Bollen & Fichtner een nummer dat ongetwijfeld potten zal breken op menig dansvloer. De frisse vocal zit meteen in je hoofd, de swing op de percussie zorgt er dan weer voor dat de drums een lekkere dynamiek aan het geheel geven. Hier kunnen we zeker op dansen!