E.P.

Bollen & Fichtner ft. Forrest - Bigfellas

Bollen & Fichtner

Bollen & Fichtner ft. Forrest - Bigfellas

9
Releasedatum: 
25/01/2016

Gertjan en Pascal, beter bekend als Bollen & Fichtner hebben de voorbije jaren een stevige fanbasis van housefanatiekelingen opgebouwd. De twee heren die elkaar 6 jaar geleden leerden kennen op de Hasseltse hogeschool, hebben ondertussen al heel wat clubs aan het dansen gekregen met hun eigen producties. Met eerdere releases op Aella Music, Crossfade Sounds, Forest Walker Records en ga zo maar even door, hebben ze al support vergaard van grootheden in het vak. Al dat harde werk werd beloond met een 6de stek in de DJ Top tijdens de Red Bull Elektropedia Awards.

Voor deze Bigfellas EP gingen de residents van Café d'Anvers de collaboratie opnieuw aan met de succesvolle Canadees Forrest. Een klein jaar geleden maakten ze nog een remix van Manhatten, een gratis techhouseplak die de energie op de dansvloer meteen doet stijgen. 

In deze samenwerking gingen ze iets verder en vroegen ze aan de Canadees om te doen waar hij in uitblinkt, namelijk voor mesmerizing vocals zorgen voor de Bigfellas EP. Als we even naar het korte verleden kijken, zien we dat Forrest - Zach Joss voor de vrienden - op nog geen 2 jaar tonnen respect heeft verdiend van zowel de leading dj's, labels als de alledaagse muziekliefhebber. 

Moon Harbour, 2020Vision, Mobilee Records, Get Physical Records, Defected,... Het is een lijstje dat je haast niet voor mogelijk acht in slechts 24 maanden maar elke keer weer dook zijn naam ergens op in de charts. En om eerlijk toe te geven, wij klikten alvast nog sneller als we de twee woorden 'featured Forrest' lazen bij deze EP. 

Bigfellas is een jackin' techhouseplak ondergedompeld in een lekker dik acid winterjasje. Met een oldschool vocal "Put it on big fellas, put it on and on", wordt er een gekend 'stilte voor de storm'-moment gecreëerd waarna er verder los wordt gegaan op die bigfellas 303 beat! Aardige binnenkomer. 

Bij Whoever staat de vocal nog iets meer centraal. Het acid ondertoontje wordt vervangen door stevige snares en de stem van Forrest smelt samen met de baslijn die zorgt voor een zeer luchtig geheel. Bekijk het als het noodzakelijk opkloppen van je mascarpone bij je tiramisu. Deze mag je ons anytime voorschotelen op een zomerse festivallocatie. 

Afsluiten doen we met de heavyhitter van de drie. M.A.D.E. gaat naar diepere oorden. De bas wordt lekker zwaar en de onderliggende tonen zijn minder euforisch als bij de voorgangers. Naar het midden van de track komt er een hypnotiserende synth de bovenhand nemen. Hand in hand loopt die samen met de aanstekelijke Detroit-vocal waarvan we de inhoud niet letterlijk gaan uittypen. We willen niet te hoog van stapel lopen maar deze EP kan nog wel eens hoge ogen gooien op vele dansvloeren. 

Toch ook nog even stilstaan bij de getalenteerde Forrest. Zijn vocals zorgen telkens weer voor die extra dimensie en feel aan de track. Moet het meeslepend zijn, energetisch of net lekker ghetto, hij past zich perfect aan aan de sfeer waarin de track zich bevindt. 

De EP verschijnt op 25 januari op ons Belgisch Forest Walker Records. Een label dat aan een lekkere opmars bezig is in de deep en techhousetak van de industrie. Met namen als Chiqito, Maxim Lany, Flapjackers Ramon Tapia proberen ze met zowel nationale als internationale producers furore te maken op globaal niveau.

Deze EP is een toppertje van formaat. Stevige techhouseplaten met een energieniveau om u tegen te zeggen en steeds weer met magnifieke vocals van Forrest. Bollen & Fichtner hebben al heel wat mooie herinneringen vergaard en dat zal er in de toekomst niet minder op worden! 

Must-have voor elke Belgische techhouse-dj die fier is op zijn driekleur!