E.P.

Bollen & Fichtner - Thor's Day

Bollen & Fichtner

Bollen & Fichtner - Thor's Day

7
Releasedatum: 
18/11/2016

Gertjan Bollen en Pascal Fichtner, tijdens het nachtleven Bollen & Fichtner, komen op de proppen met een nieuwe release. Het duo staat al voor het derde jaar op rij in de top 15 van de Red Bull Elektropedia DJ top 100 en dat hebben ze onder andere te danken aan hun releases die vaak aanslaan in vele clubs. Gooi daar een residentie in Café d'Anvers, een druk draaischema en een vers opgericht concept – Recess –  tegenaan en je kan stellen dat deze heren graag in de weer zijn. Met deze Thor's Day EP konden ze al op support rekenen van Groove Armada, Steve Lawler en Mihalis Safras.

De laatste twee releases – Big Fellas en Unforseen – brachten ze nog uit op Belgische labels maar deze keer trekken ze de Italiaanse kaart. Zo is nu het label van Flashmob aan de beurt onder de zeer creatieve naam van Flashmob Records. Hun EP krijgt de naam Thor's Day mee. Een afgeleide van Thursday of kreeg de Scandinavische god Thor ineens een herdenkingsdag toegekend? Dat antwoord blijft Bollen & Fichtner ons nog verschuldigd.

Hun eerste track, Once or Twice, laat al meteen weinig aan de verbeelding over. Lekkere 4x4 techhouse met de nodige afwisseling in het slagwerk. Een volle basslijn samen met een herkenbare vocal met donker timbre zorgen dan weer voor een hoog 'catchy' gehalte. Hoewel het op een manier vrij droogjes blijft, zien we deze wel aanslaan als overgang tussen de warm up en het energiekere werk.

Bij Thor’s Day is de structuur meteen anders. Een langere opbouw waar de melodie en de hi-hats rustig in komen gevloeid. Met enkele kerkelijke preacher samples op de break, die overgens zeer aansteklijk werken, is een knikkend hoofdje moeilijk te stoppen. Eenvoud kan vaak toch efficiënt zijn.  

De derde – Long Days, Short Nights - is allicht onze favoriet. De track begint heel normaal met een standaard patroon maar krijgt al vlug een vleug rooskleurigheid met zich mee door wat afwisseling in de basslijn. Een uitgesponnen melodie die met de nodig manipulatie voor een mooi hoogtepunt zorgt, is hier de succesformule. Deze zien we zo door de speakers komen tijdens een zonnig verblijf op het te dure Ibiza. 

Bollen & Fichtner blijven zich diep nestelen in het techhouse genre en dat doen ze meer met verve, zo brachten ze al heel gevarieerde EP's uit binnen het genre. Deze Thor's Day EP is meer clubgetint en past zeer goed tijdens de piekuren van een zwoel housefeest. Net zoals bij hun vorige EP bewijzen ze dat ze niet voortdurend uit eenzelfde vaatje tappen, maar dat ze er telkens voor zorgen dat de tracks een ander patroon hebben en een andere vibe uitstralen. Zo is ook hun stijl veranderd ten op zichte van de releases in 2015 en vroeger. Meer aanstekelijk, clubgericht, energiek en dansgericht. Iets wat in de toekomst zijn vruchten zal afwerpen als je 't ons vraagt!