Score: 

7/10

Releasedatum: 

10/02/2017

Antoine Verbrugge aka DkA en de Brusselse zanger Parsifal Marin combineren hun talenten om zo samen het project Brussels Pony Club te vormen. Hun Nightland EP zag op 10 februari het levenslicht via het Berlijnse label Amselcom.

Deze combinatie van producerskills en vocale talenten zorgt voor een nieuwe sound waarbij invloeden van new wave, techno en pop zorgen een uitdrukkelijk karakter geven. De tracks danken hun ietwat donkere, melancholische vibe aan diepe vocals. "The truth is unsaid and the darkness will bring out the light", dat is het uitgangspunt van deze EP.

Dirt begint vrij eenvoudig met een punchy bassdrum en subby feeling. Een kraakheldere melodieuze synth doet het licht in het nummer schijnen. Het ritme wordt leuk aangevoerd door rimshots die niet constant in de track zitten, en dat zorgt voor een leuk dynamisch gevoel.

De vocal geeft vervolgens diepte aan de track met een zekere poppy waarde. De melodie die intreedt heeft een typische DkA-touch en doet ons wat denken aan het nummer Anneessens, dat het ook altijd goed doet in clubs.

Nightland begint meteen met een dosis fijne percussie en een hypnotische vibe. De volledige ruimte wordt gebruikt voor een zware moogbass. Ook hier brengt de vocal opnieuw een mysterieus, donker sentiment.

De fluisterende stem vertelt een nachtelijk verhaal en krijgt hier en daar een heel andere, maar toch subtiele invulling. Het nummer blijft verder volledig in een duistere schaduwruimte met shuffelende hi-hats en duidelijke basslijn op de voorgrond.

Brighter Day is een rustig nummer met een stevige basis. De poëtische vocal geeft een leuke waarde aan de track. De baslijn blijft subby en geeft ook voldoende plaats aan de zachte textuur van de melodie. Kortom een leuke plaat om een nachtrit in de auto op een romantische manier af te sluiten.

Never Wrong voelt het meest dansbaar aan. De baslijn heeft een meer ritmisch gevoel en de track wordt zo ook vrij clubby. Op minuut 4:50 barst de track los met een stevige pad op de voorgrond die je met een LFO mee de ruimte inzuigt. De goed gespaarde FX sounds zorgen voor de nodige spanning.

DkA bewijst met deze Nightland EP dat hij samen met Parsifal verschillende paden binnen het elektronische gegeven durft bewandelen. Hij laat hier wat meer zijn poppy kant zien en is erin geslaagd een klassiek elektronisch ritme in een volledig nieuw jasje te steken. Donkere maar sfeervolle tracks is dus wat we van Brussels Pony Club kunnen en mogen verwachten.

Alle nummers hebben een poëtische feel en ondanks de donkere ondertoon zit er toch wat romantiek in. Wel steekt elk nummer een beetje in hetzelfde doosje en zijn ze nogal op dezelfde manier opgebouwd. Daarentegen vertelt elk nummer zijn eigen verhaal!