E.P.

Carlton - Gone For Long

Music2014

Carlton - Gone For Long

Releasedatum: 
25/05/2014

Na het ontdekken van Oaktree vorig jaar, lijkt Gullfisk een nieuwe topper beet te hebben op zijn label Voxed Recordings. Carlton zijn Gentse producers die ons met deze Gone For Long EP hun debuut op Voxed afleveren. En of het er mag zijn!

Labelbaas Gullfisk - lees hier ons interview met hem - heeft er nog maar net zelf een geslaagde Spring Congress EP opzitten, of het is al tijd voor nieuw werk op zijn label. Over hoe hij Carlton wist te strikken, zei hij zelf het volgende:

Toen ik in 2011 mijn eerste nummer Explore had geschreven, had ik dat op het toenmalige Breakz Forum gepost, een drum ‘n’ bass- en dubstepforum dat toen al op zoek was naar vrij vernieuwende muziek. De mannen van Carlton waren de allereersten die mij goeie feedback gaven op een van mijn nummers en zo zijn we in contact gekomen.

Ondertussen zijn we goede vrienden geworden waarmee ik samen ook Bolwerk in Lokeren organiseer. Daar mochten we al namen als Doc Daneeka en New York Transit Authority ontvangen. Maar de mannen van Carlton bleken ook producetalenten te hebben. De logische stap was dan ook om hen een release op mijn label aan te bieden.

We schakelen snel over op die Gone For Long EP, bestaande uit drie nummers.

1. Gone For Long

Met Gone For Long voorzien de Gentenaars ons meteen van een zomertrack met een ultrahoog cocktailgehalte. De catchy vocals worden begeleid door een simpel baslijntje waarbij de andere synths mooi tot hun recht komen. Geen nummer dat een zaal in vuur en vlam zal zetten, maar een ingetogen dansje is zeker op zijn plaats.

2. Reminisce

Bij het tweede nummer weet Carlton meteen onze aandacht te grijpen met een minimalistische setting waarbij ze op vlak van percussie zeer origineel uit de hoek komen. Wat volgt is een begeesterende trip waar we ons even dreigen in te verliezen, mede dankzij de zweverige vocals. De breekbare synths zorgen verder voor een topnummer met internationale allures.

3. Working Title

De inspiratie mocht dan misschien op zijn bij het bedenken van tracktitels, bij het producen was de inspiratie allerminst ver te zoeken! Tijdens Working Title krijgen we opnieuw een compleet ander nummer voorgeschoteld dat qua stijl een eindje van Reminisce en Gone For Long verwijderd is. De afgekapte vocals en onregelmatige beats vormen opnieuw een straf staaltje muziek.