Album

Chris Liebing - Burn Slow

Chris Liebing
7

Chris Liebing - Burn Slow

7
Releasedatum: 
07/09/2018

In september bracht de Duitse techno-veteraan Chris Liebing een nieuw album uit. Burn Slow het zijn tien tracks tellende nieuwe langspeler. Dit album kwam uit op Britse Mute, waar ook grootheden als MobyDepeche ModeKraftwerk en Nick Cave reeds muziek op uitbrachten.

Liebing bracht dit album niet toevallig op Mute uit. Hij is zelf een grote fan van het label en van artiesten als Yazoo en DAF, en op Burn Slow verlaat hij het snoeiharde technopad dat hij zo lang bewandelde en zoekt hij meer mystiek op in zijn muziek. Dit resulteert in een melodieuzer en vooral rustiger album dan we van de man gewend zijn. 

Opener So Then, een samenwerking met Cold Cave is een loom, atmosferisch nummer waar amper drums in te bespeuren zijn (een hartklopping-achtige kick is het enige slagwerk dat wij ontdekken). Wij zien wat Liebing's bedoeling was met So Then  als openingstrack, maar lopen niet heel warm van het nummer. 

 

Het hierop volgende Zero One is een volledig instrumentaal nummer, dat al meer kan boeien. Wij krijgen bij veel van de instrumentale songs overigens een zwaar Trentemøller-gevoel, al haalt Liebing het niveau van de Deen niet. Out Of This World is naar ons aanvoelen overbodig, hetzelfde geldt voor Ghosts Of Tomorrow

 

Met Novembergrey heeft Liebing dan wel weer onze aandacht. De geheimzinnige soundwaves en duistere baslijn geven de track een onheilspellend aura die niet zou misstaan als soundtrack van een thriller. 

 

Burn Slow bestaat voor een goed stuk uit collabs. Onder andere Cold CavePolly ScattergoodMiles Cooper Seaton en Gary Numan droegen hun steentje bij. Hun bijdrage, die in de meeste gevallen eerder uit vertellen dan zingen bestaat, zorgt voor een extra mystieke toets. Extra punten voor Miles Cooper Seatons bijdrage aan Card House

 

Chris Liebing toont lef door in tijden waarin hij razend populair is en in het Sportpaleis draait voor andere muziek dan het gewoonlijke beukwerk te gaan. Toch is Burn Slow niet meteen een album dat je ons vaak opnieuw zal horen opzetten. Zijn gewoonlijke beukwerk is al bij al zo slecht nog niet. 

Artiesten in dit artikel