Album

Christian Löffler - Graal (Prologue)

Christian Löffler
9

Christian Löffler - Graal (Prologue)

9
Releasedatum: 
05/04/2019

Begin deze maand presenteerde de Duitse producer Christian Löffler zijn nieuwste album: Graal (Prologue). Dit komt er na een lange en intense periode van touren, een periode die bij Löffler de nodige frustraties opwekte omdat hij er zijn creativiteit niet in kwijt kon. Na zijn tournee richtte hij zich dus tijdelijk op puur visuele kunst, tekenen en schilderen hielpen hem om zijn frustraties weg te werken en herinnerden hem aan waarom hij ooit begon met muziek maken. Hij ging aan de slag met een aantal melodiën die hij tijdens zijn tournee op zijn laptop had gemaakt, met dit album tot gevolg. 

Wie Löffler kent weet dat de Duitser steeds garant staat voor zweverige electronica. Wij kunnen alleen maar toejuichen dat hij deze weg ook op dit album inslaat. De melodieuze openingstrack Ry zet meteen de toon. Löffler houdt het in dit nummer bij een subtiele percussie, de perfecte ondersteuning voor de emotionele synths die hij op de luisteraar loslaat. 

Op dit album komen er twee gastzangeressen aan bod: Josephine Philip en Mohna. Zij zorgen voor de nodige afwisseling en Running en Like Water zijn lang geen slechte nummers. Toch betrappen wij onszelf erop dat wij sneller teruggrijpen naar het meer instrumentale werk. 

Zo is Refu onze absolute favoriet van dit album. Ook op dit melancholisch en haast droef nummer, dat ons overigens wat aan het werk van Rival Consoles doet denken, is de emotie die Löffler in zijn muziek legt duidelijk voelbaar. 

Titeltrack Graal sluit dit album in alle rust af. Van alle instrumentale nummers die er op dit album staan is dit voor ons de minste, al blijft dit relatief want Graal is wel degelijk nog steeds een puike track. 

Christian Löffler levert het werk waarop wij hoopten: Graal (Prologue) loopt over van de emotie, melancholie en subtiliteit. Dit is er eentje die wij zorgvuldig bewaren!

Artiesten in dit artikel