E.P.

Cirez D - Volume D

Cirez D

Cirez D - Volume D

8
Releasedatum: 
30/11/2015

Eric Prydz vertoeft dezer dagen in de hoogste regionen van de Switch 30 met zijn klapper Opus en heeft het afgelopen jaar maar liefst vijfentwintig nieuwe nummers uitgebracht. Drie Pryda EP's en een drietal Eric Prydz singles schoven we bij in onze platenkast, maar gelukkig heeft de Zweed nog zin in een technotoetje voor het einde van het jaar: een Cirez D EP.

Het was met Ruby alweer van vorig jaar geleden dat we nog een nieuwe techno track van de Cirez D alias konden bewonderen en om die leemte op te vullen krijgen we er nu meteen vijf. Elke track heeft een ander karakter en daardoor is Volume D een afwisselend menu van de verschillende technosmaken die Prydz te bieden heeft.

De eerste track Voided pikt de draad op waar we met Ruby waren achtergebleven. Het heeft de onstuitbare drive van een repetitieve bass, die nog extra leven wordt ingeblazen door stevige dosissen reverb en de perfecte donkere vocal sample.

On Top Baby heeft in eerste instantie iets meer een warehousesfeer, onder meer door de zwaardere kick, maar naarmate de track vordert komen er meer en meer klassieke Prydz-elementen in het spel. Zo zijn er de herkenbare stabs en plucks, de onderliggende percussie en later in de track ook een lage retro synth die je zo naar 2004 terugslingert.

Dat doet ook het nummer Deep Inside 04 Remix. Het origineel werd al elf jaar geleden uitgebracht, maar maakt nu in een nieuwe vorm dus een opmerkelijke terugkeer. Wat meteen opvalt is het strakke tempo dat heel oldskool aanvoelt, maar zeker even heerlijk ‘ouderwets’ zijn de vocals van voormalig mafioso Sebastian Ingrosso. Verder is het echt genieten van de flukse trommeltjes op de achtergrond en de stevige sub met arpeggio er bovenop. We garanderen het, deze retro schijf krijgt alles kapot.

Chaos is minstens even bezwerend en krachtig maar heeft weer meer een warehouse karakter. De korte loop waar heel de track op drijft is erg aanstekelijk en blijft daarom ook van begin tot einde hetzelfde. Eenvoudig en zeer effectief.

Tot slot is er nog Rise. Deze track verschilt best veel van de andere vier en voelt eigenlijk aan als een funky b-kantje. Het arrangement, de synthklanken en zeker de basslijn doen denken aan house en electro tracks uit de periode 2008-2010 en hebben zelfs iets weg van oudere deadmau5 klassiekers. Elementen blijven toevoegen en opbouwen om dan weer alles weg te strippen tot de kick en basslijn is een beproefde methode, maar ook hier doet ze mooi haar werk. 

We kunnen het niet anders zeggen, dit is een knappe release. Alle vijf de nummers zijn straffe techno, compleet met de sauzige signatuur van Eric Prydz. Onze favoriet is Deep Inside 04 Remix, oldskool vibes kunnen zo verfrissend zijn.

Artiesten in dit artikel