Album

Claptone - Fantast (album)

Claptone
9

Claptone - Fantast (album)

9
Releasedatum: 
08/06/2018

House producer Claptone is eindelijk terug met een tweede album, Fantast. Hiervoor werkte hij samen met tal van charismatische vocalisten als Zola Blood, Ben Duffy en Nathan Nicholson. Dit leverde naar onze bescheiden mening een betoverend mooi en dromerig album op.

Als we de naam Claptone zien verschijnen, komt er altijd een bevredigende onwetendheid bij ons naar boven. Dit is het resultaat van een sublieme marketingtechniek in combinatie met simpelweg goede muziek.

In 2012 ontplofte de Duitse producer met zijn eerste release, Cream, op SHIR KHAN's label. Drie jaar later kwam hij met zijn eerste album op de proppen wat zijn doorbraak naar het grote publiek betekende. Enkele vocalisten die hebben meegewerkt aan Charmer kunnen we nu ook terugvinden op zijn nieuw album, Fantast.

Claptone omschrijft zichzelf als iemand met veel fantasie, die probeert hij via zijn producties tot leven te brengen. Daarom ook de naam Fantast voor zijn nieuwe album dat op 8 juni door Different recordings gereleased is.

Hij omschrijft zijn werk zelf als dromerig, hartelijk en escapistisch. Niets wat we niet van hem zouden verwachten. Om deze sfeer te kunnen creëren werkte hij samen met artiesten als Zola Blood, Ben Duffy, Nathan Nicholson, Tender, Jones en Matt Simons.

Dat de Duitse houseproducer punten heeft gescoord bij ons met zijn album is een feit. De lange wachttijd, die te wijten was aan zijn hectisch leven als dj en het vele rondreizen, willen we hem dan ook met de glimlach vergeven.