E.P.

David Vrong - Butcher

David Vrong

David Vrong - Butcher

8
Releasedatum: 
05/01/2016

We kennen allemaal John Dahlbäck nog, de Zweedse producer die een hele poos geleden dikke hits scoorde met Blink en Pyramid. Sinds die glorieperiode vertoeft hij vooral in de big room-wereld en schreef hij weinig interessante tracks. Toch is het de moeite gebleken om af en toe eens een kijkje te nemen in zijn kamp.

Het is namelijk zijn voormalige tourmanager David Vrong die dezer dagen op de proppen komt met leuke tracks. Toegegeven, ook hij brengt niet enkel hoogvliegers uit, maar met deze Butcher EP schiet hij wel echt raak.

De EP bestaat uit twee tracks, de titeltrack en de dub versie. Wat echt opvalt aan deze release is het sterke crossoverpotentieel, beide tracks hebben elementen van verschillende stijlen in zich en je kan ze daarom in veel sets draaien.

De Original Mix is erg funky en heeft de sterkste hook, je zou hem zelfs op de radio kwijt kunnen. House met een tech en een future kantje, maar geen duidelijke exponent van één van die twee hokjes en dat maakt het net leuk.

De Dub versie is dan weer wat donkerder en progressiever. De baslijn bestaat nu slechts uit één noot en heeft een iets minder agressief karakter. Er is ook wat percussie toegevoegd, wat bijdraagt aan de meer clubgerichte vibe van de track.

Net zoals met zijn vorige release bij Zerothree, de Reflections EP, heeft David Vrong een klapper vast. Het is funky, techy en dj’s uit verschillende hoeken zullen ervoor vallen. Een straffe release van een producer die al in het begin van zijn carrière blijk geeft van veelzijdigheid.