Deafman - Ph (Kundalini Remix)

Kundalini
2015

Deafman - Ph (Kundalini Remix)

8
Releasedatum: 
19/10/2015

Kundalini, Koen Tielemans voor de vrienden, is al even bezig met het verfijnen van zijn productionele brouwsels. Traag maar gestaag tracht hij zich een weg te banen in het technomilieu door kwalitatieve tracks af te leveren. Zo viel ons oor op zijn laatste remix van een track van het duo Deafman, namelijk Ph

Om aan te tonen dat Kundalini al even in het milieu zit, moeten we een jaartje terug in het verleden duiken. Hij veranderde in juli 2014 zijn naam van DJ Spoeft naar Kundalini. Een wijziging die genoodzaakt was omdat dit in sommige delen van Vlaanderen een negatief verwijswoord is naar paljas of seut. Iets waar niet veel dj/producers mee willen vergeleken worden.

Onder dit alias deed hij het nochtans zeer goed door onder andere de Ockxfest en Replay Festival dj-contesten te winnen en twee jaar op rij geselecteerd te worden voor de Club Soda dj-contest. Onder zijn nieuwe naam won hij ook nog enkele andere wedstrijden tot hij besloot zich op te sluiten voor onbepaalde tijd. 
 

Ph van Deafman, dat werd verkozen in 2014 als anthem van het Poppunt Play & Produce evenement, onderging een heuse transformatie. Zware basslijnen werden toegevoegd en de acid synths kregen een lichte transformatie. Dit alles zorgde ervoor dat deze schijf kan bestickerd worden met de term dikke beukplaat!

Een stevig begin en een rollende opbouw naar het midden zorgen voor een ware extase voor de acidtechno-liefhebber. En voor we het vergeten, deze track is geheel gratis te downloaden op Kundalini's soundcloud. Niet voor niets dat de Ph remix ook al op support kon rekenen van binnenlandse grootheden zoals Double U JayVision MachineFrankie Jones en Tom Hades.

When you play a track and you see 10 smartphones going up trying to Shazam it, you know it's a good one :) Thank you for this acid assault on our ears Kundalini - DJ/Producer.
Posted by Double U Jay on zaterdag 7 november 2015

Onlangs had Kundalini ook nog een samenwerking met Nomiland Records met de single All Files To Be Deleted. Met remixen van Ed Nomi en Modtech zorgde het voor een mooi geheel dat we onder de term minimal techno mogen plaatsen. 

Terwijl hij zich verder focust op zijn producties, valt er heel wat potentieel te puren uit deze inwoner van Puurs. Dat bewijst hij ook telkens weer met zijn feilloze techniek die hij in zijn mixtapes steekt. Wij hopen hem in de toekomst zeker nog tegen te komen op een evenement waar een donker sfeertje rond hangt.

Ockxfest - Jokko Photography

 

Een verbazingwekkende harde beukplaat met verschillende elementen die doen terugdenken aan het origineel. Als je dit op het gepaste moment op een dansvloer met een duister sfeertje kan spelen, zullen er ongetwijfeld een heleboel handen de lucht in gaan. Good jobKundalini.

Artiesten in dit artikel