E.P.

Deetron - The Believer

Deetron

Deetron - The Believer

8
Releasedatum: 
22/06/2015

Yes, hij doet het weer! Sam Geiser – zeg maar gewoon Deetron – verwent ons met zijn nieuwe The Believer EP op zijn eigen label Character, dat hij vorig jaar eigenhandig uit de grond stampte.

Vanuit zijn laboratorium tussen de Zwitserse bergen brengt Deetron ons een hommage aan zowel Chicago áls Detroit. Chicago en Detroit? Jep, je raadt het goed, house en techno it is.

The Believer, het pareltje dat voor Chicago bestemd is, is wel duidelijk in een hedendaags jasje gestoken. De typische Chicago house-sound (denk aan wijlen Frankie Knuckles) is zeker aanwezig, maar Deetron kon het toch niet laten om er zijn eigen schwung in te stoppen. Vinden we dat erg? Nooit! Zalige plaat, Sammeke, deze wordt ongetwijfeld een knaller de komende festivalzomer.

Die andere wieg van de elektronische muziek, Detroit, laat Deetron ook niet onberoerd. Hoewel hij zich bij Dexterity wel trouw houdt aan de oude technohelden. The Belleville Three (Kevin Saunderson, Derrick May en Juan Atkins) hebben in Detroit ook nooit melodie nodig gehad om hun volk te laten dansen, dus Deetron – voor één keer – ook niet.

Previews van The Believer en Dexterity kan je hieronder of via Deejay.de beluisteren. Tip: omhoog dat volume!

Deetron bewijst via deze The Believer EP dat hij trouw blijft aan zichzelf. De Zwitserse deejay en producer draait al jaren mee en schommelt tussen psychedelische house en diepe techno. Sinds zijn allereerste album Twisted houden we van hem als producer, en sinds Pukkelpop 2007 zijn we verliefd op hem als deejay.

Ja! Wij zijn fan, een plaat zoals The Believer is daar de reden voor. Hevig dansbare platen met nog een goede melodie ook, daar tekenen we meteen voor. Een melodie die in Dexterity onbreekt, wat geen kwaad kan want deze plaat heeft maar één nut: droog stampen op de dansvloer. Kereltjes zoals Kevin Saunderson en Jeff Mills moeten zich deze plaat onmiddellijk aanschaffen. En jullie ook, vanaf 22 juni.

Artiesten in dit artikel