E.P.

Deltano & Massimo Girardi - Apotheosis

Deltano

Deltano & Massimo Girardi - Apotheosis

7
Releasedatum: 
08/12/2015

Het gaat Dimitri Deltano voor de wind tegenwoordig. Woensdagavond scoorde hij nog de verdienstelijke achttiende plaats in de Belgian DJ Top 100 van de Red Bull Elektropedia Awards en sinds kort is ook zijn nieuwste EP uit.

Apotheosis EP, in coproductie met Massimo Girardi, was al langer op vinyl beschikbaar maar is nu ook gelost op het wereldwijde web. En dat via Be Chosen Records, een platenmaatschappij uit Frankfurt die maar enkele exclusieve releases per jaar uitbrengt en al artiesten zoals Christian Burkhardt, Robert Dietz en Terje Bakke mocht vertegenwoordigen. Niet van de poes dus!

En nu kregen onze Limburgse vrienden Deltano en Massimo Girardi dus de eer om hun ding te doen op dat internationaal toplabel. Daarvoor staken ze Apotheosis EP in elkaar met de veelomvattende titeltrack Apotheosis en de bisknaller Tripper.

Apotheosis is een steviger house-nummer dat in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden ook in het begin van een geslaagde feestavond gedraaid kan worden. Zelden een nummer gehoord dat je meesleept op elk moment van de dag, waar je ook vertoeft.

Een stevigere beat dringt zich meteen op in Tripper. Een plaat die volledig in dezelfde lijn ligt als Apotheosis, met uitzondering van de cimbalen, die zich tijdens de climax eens goed laten gaan.

De vrienden Deltano en Massimo Girardi komen allebei uit het rustieke Beringen en zijn geen onbekenden in het Belgische nachtleven. Girardi is gewezen resident van Café d’Anvers en werkt nu voor Memoria Recordings, gekend van ondermeer Archie Hamilton en Livio & Roby.

Ook Deltano heeft zich al bewezen met releases op Coyu’s Suara Music en Timo MaasRockets & Ponies. Momenteel laat de Beringenaar zich omringen door het team achter Feestgedruis’ Sweet Trade Bookings.

Apotheosis en Tripper zijn zowat over dezelfde kam te scheren. Steviger huiswerk dat zijn werk kan doen op een dansvloer die best al wat in vorm is. Onze voorkeur neigt naar de titeltrack vermits Tripper geen echte ‘trip’ is. Aan de titelkeuze is misschien nog werk. Of doen jullie dat bewust, jongens?