E.P.

Deltano - Mental Issue

Deltano

Deltano - Mental Issue

8
Releasedatum: 
16/02/2015

Vorige week ging Deltano nog aan de haal met onze Fuzzbox mixtape van de maand, deze week lanceert hij zijn eerste EP van het jaar en dat op het Londense label Metroline Limited. Kan de Limburger ons ook overtuigen met zijn producties?

Deltano gaat al eventjes mee in de elektronische muziekscene. Al van jongs af aan werd Deltano, toen nog gewoon Dimitri, door zijn moeder meegenomen naar het lokale radiostation waar zij haar wekelijkse rockshow voorbereidde. En zo geschiedde: hij was er niet meer weg te slaan. Op zijn 21ste werd hij opgemerkt door wat scouts van Space en mocht hij er zijn talent aan het grote publiek laten zien.

En sindsdien is het eigenlijk alleen maar sneller gegaan. Zo mocht hij al opdraven op notoire festivals als Amsterdam Dance Event, Sonar Off én onze eigenste Extrema Outdoor. Ook zijn palmares van eigen nummers blijft maar aandikken met releases op labels als Aella Music, Rockets & Ponies en Inmotion

Voor zijn nieuwste EP, Mental Issue, kreeg hij al steun van onder andere Slam, Audiofly en Raresh. De eerste twee nummers, Mental Issue en Chanson Pour Le Soleil, zijn een weerspiegeling van Deltano's stijl. Twee rasechte deep house-nummers zoals het hem betaamt. Het derde nummer is Reset en werd al gedraaid door de Duitste housemaestro Reboot tijdens zijn Ibiza Global Radio Podcast van februari. 

Lifer kreeg de eer om de remix te verzorgen. De in Barcelona gevestigde producer knutselde het laatste nummer uit de reeks om tot een nummer met verschillende lagen van subtiele samples. Iets wat het ietwat slomere nummer extra cachet geeft.

Deltano - Reset (Lifer Remix)

Tracklist:

  • Mental Issue
  • Chanson pour le soleil
  • Reset
  • Reset (Lifer Remix)

Reset doet het voor ons. Sloom, maar toch geweldig!

Artiesten in dit artikel
Tags