E.P.

Detroit Swindle - Reverse

Detroit Swindle
Heist Recordings • 2016

Detroit Swindle - Reverse

8
Releasedatum: 
29/02/2016

Het duo Detroit Swindle heeft er een goed jaar opzitten, niet alleen als groep maar ook hun eigen label Heist Recordings gaat als een trein. Mede dankzij het verschijnen van hun eigen werk maar ook Fouk, Brame & Hamo en recent Frits Wentink verschenen afgelopen jaar op het label. Voor Detroit Swindle zelf gaat het jaar 2016 net zo sterk verder, met nog eens een EP van de labelbazen zelf, getiteld In Reverse.

Lars en Maarten lijken de laatste tijd een beetje van werkmethode veranderd te zijn in het maken van hun muziek en hebben hun studio enorm uitgebreid. Voorheen deden ze alles op de computer. Hoogstens kwam er eens een externe controller aan te pas, maar tegenwoordig doen ze helemaal het tegenovergestelde met een hoop analoge instrumenten en apparaten.

Als je Detroit Swindle volgt op sociale media is je dat ongetwijfeld wel al opgevallen. Regelmatig passeren er eens foto’s van analoge instrumenten en apparaten en hebben ze de laatste jaren hun studio enorm uitgebreid. Ze zijn echte liefhebbers en dat merk je aan hun iets andere sound dan pakweg twee jaar geleden.

Nerding out in the studio preparing the liveshow! Damn, so much work to do! We'll make it work somehow. -X-
Geplaatst door Detroit Swindle op dinsdag 13 oktober 2015

Het eerste nummer More Everything Please is een ietwat verrassend nummer voor Detroit Swindle en laat meteen merken dat ze een iets andere weg zijn ingeslagen. Het start met een stevige kickdrum, aangevuld met ritmische percussie en synths. Stevige en verassende starter met een zeer sterke knipoog naar hun live optredens.

Future Imperfect - het tweede nummer op de plaat - zorgt bij de start voor wat ademruimte na zijn stevige voorganger. Het nummer klinkt als een zomerochtend waar je ontwaakt in een tent midden in het bos met een hoop natuurgeluiden. Waarna blijkt dat wanneer je uit je tent kruipt je eigenlijk op een festivalcamping bent en het geluid van dieren en natuur vervangen worden door acid baslijntjes. Dansen is het enige wat je nog te doen staat.

Het voorlaatste nummer op de Hows Music EP is het meest funky nummer van de plaat waar we onmiddellijk de oude vertrouwde Detroit Swindle vibe in herkennen met catchy percussie en disco baslijnen. Dit nummer laat de sneeuw op de dansvloer in een mum van tijd smelten.

Titel track en laatste nummer In Reverse is net zoals Hows Music zeer dansbaar en bevat flarden van disco en soul. Waar niet veel aan toe te voegen is dan wat de vocal ons opdraagt: dance

Previews van de vier pareltjes kan je in onderstaande playlist beluisteren.

Met In reverse leveren Detroit Swindle een meer dan goede plaat af. Hun liefde die ze ontwikkeld hebben voor analoge instrumenten is duidelijk te merken. Wat de nummers een gevoel geeft dat ze het resultaat zijn van een aantal lange maar geslaagde jam sessies. Een liefde die hopelijk nog lang mag blijven bestaan.

Artiesten in dit artikel