E.P.

Disclosure - Moog For Love

Disclosure

Disclosure - Moog For Love

8
Releasedatum: 
15/06/2016

De laatste keer dat we volledig nieuw werk te horen kregen van Disclosure is alweer geleden van oktober van vorig jaar, toen hun tweede full album Caracal uitkwam. Zoals gebruikelijk ging ondertussen heel wat schoon volk aan het remixen met hun nieuwe singles en brachten ze zelf ook een aantal herwerkingen in de vorm van twee VIP mixen.

Gelukkig hebben Guy en Howard ook de gewoonte om af en toe een tussendoortje te serveren dat eigenlijk niet echt bij een album hoort. Zo was er vorig jaar Bang That, een clubtrack die uiteindelijk enkel op de deluxe versie van Caracal stond en geen radiosingle was zoals Magnets of Omen.

Het moet gekriebeld hebben bij het Britse duo want vanaf vandaag is er weer zo een kleine versnapering verkrijgbaar, de Moog For Love EP met drie tracks. De eerste track Boss is meteen een echte clubtrack. De rollende bass en de signature pads doen perfect hun werk en zoals we Disclosure kennen wordt het geheel afgewerkt met een soulvolle, lekker bekkende vocal die het allemaal nog extra meeslepend maakt. Een dikke schijf wat ons betreft.

De tweede track Feel Like I Do is een regelrechte soultrack met wederom heerlijke vocals, deze keer van de legendarische soulzanger Al Green, en jawel er zijn zelfs zeemzoete backings. Aan sweaty vibes geen gebrek hier, pak die knappe meid naast je op de dansvloer maar eens stevig vast en laat de heupen het werk doen.

Tot slot is er de titeltrack Moog For Love samen met Eats Everything, World Record of the Week bij Zane Lowe op Beats One en wij weten waarom. Een aanstekelijke vocal loop, een swingende bass en bij wijlen een aangename portie cowbell, dan kan je echt niet veel verkeerd doen.

Disclosure heeft de Moog Model D alle eer aangedaan met deze EP. Na het voor ons iets te poppy album Caracal laten ze zien dat ze nog steeds in staat zijn om de dansvloer omver te blazen met bakken groove en soul. Een skill die weinigen op dit moment zo goed beheersen.