E.P.

Djedjotronic – Drum Program

Djedjotronic

Djedjotronic – Drum Program

Releasedatum: 
31/08/2014

Djedjotronic brengt een nieuwe EP uit en dan is het uiteraard feest! Drum Program is een EP met ballen en een paar nummers die u binnenkort zeker zal kunnen horen op de betere dansvloeren. De in Berlijn woonachtige Fransman haalde alles uit de kast bij de nummers Traffic en Rotten (die u gratis kan downloaden) en kan op bijzonder veel steun rekenen van collega’s. Meer dan terecht overigens! Deze EP werd op 1 september digitaal uitgebracht op BNR Records.

Het was klaarblijkelijk een fantastische keuze van Djedjotronic om te verhuizen naar Duitsland. Hij mag zich nu landgenoot noemen van D.I.M., Jan Driver, SCNTST en Alexander Ridha. Deze laatste kent u misschien beter onder zijn alias Boys Noize. Hij is ook de labelbaas van BNR Records, het label waarop alle genoemde heren in deze alinea heerlijke plaatjes uitbrengen. Tevens ook het label waarop Drum Program uitkwam, de nieuwste EP van Djedjotronic. De Franzoos voelt zich meer dan thuis, dat liet Djedjotronic weten in een interview met Fuzz Magazine

Tiga, A-Trak, Busy P en Dave Clarke, het zijn maar enkele grote spelers die Drum Program nu al veel lof gaven. Kritisch als we zijn, moesten we natuurlijk even checken of al deze mooie woorden wel terecht waren:

1. Traffic

Als u bij het horen van deze titel spontaan aan de dagen moest denken waarin Tiësto geen bigroomhouse draaide, dan hebben wij goed nieuws voor u. Minder bombastisch dan onze noorderbuur uiteraard, maar minstens even catchy. Hedendaagse techno zoals het zou moeten zijn. Het nummer bouwt gestaag op, maar begint wel meteen met een vette beat die het hele nummer draagt en u al snel naar de replay-knop zal voeren.

 2. Rotten

Rotten is een tamelijk zware titel, en dat is precies wat deze plaat verdient. Het plaatje blijft heerlijk doorbeuken en dat was nu net wat we wouden horen. IDM, dat wel, maar toch met een lekkere beat. Deze is absoluut onze favoriet, en is zelfs gratis te downloaden via XLR8R.

3. Drum Program

Na twee ijzersterke heavy-hitters gunt Djedjotronic ons even wat rust, dat zou je denken als je het begin van dit nummer hoort. Deze track evolueert namelijk al snel naar een harder ritme. Het is een goede plaat, maar toch verstaan we niet waarom dit de titeltrack is geworden en niet Traffic of Rotten.

4. Mongolito

Umts umts umts, het herkenbare geluid van een technonummer. Mongolito begint met het vertrouwde geluid voor elke technofan en raver en bouwt verder uit met wat metaalachtige klanken en korte synthsounds. Deze korte klankjes zijn de voorbode voor de totale gekheid die zicht ontplooit in de rest van het nummer. Hoewel dit nummer minder geprezen wordt in de pers en onder de dj-collega’s vinden we dat dit nummer zeker wat meer aandacht verdient!

5. LSD

Wijzelf zouden uiteraard niet weten hoe het voelt om LSD te gebruiken, maar als we een gokje mogen wagen, zouden we zeggen dat het bijzonder leuk moet zijn op een nummer als dit. Vreemde vocals, een repetitief deuntje en en beat die samen een leuk geheel vormen (ook voor de niet-gebruikers).

Artiesten in dit artikel