E.P.

Djedjotronic - Strapon

Djedjotronic

Djedjotronic - Strapon

8
Releasedatum: 
17/06/2016

Franse techno gesignaleerd uit de hoek van Djedjotronic! De Fransman doet het na samenwerkingen met Miss Kittin en Noob voor het eerst sinds 2014 nog een keer solo met deze Strapon EP op Boysnoize Records. What's in a name?

Op de EP is vooral vette techno te vinden. Die weg sloeg hij eerder al in met de Drum Program EP en z'n ode aan El Camino, maar we leerden de producer vooral kennen via de gloriedagen van Boysnoize Records. Dat bewees de hele crew vorig jaar nog maar in Fuse op hun 10 Years-feest.

Ook op deze Strapon EP is er voer voor steviger voetenwerk. Vooral de titeltrack spant de kroon met een persende melodie bovenop uptempo bassen. Groots nummer met een gitzwart golvende tendens!

De stomende Sturm und Drang wordt nadien overgenomen door vleugjes tijdloze trance in Solar Bird. Het was de bedoeling van Djedjotronic om zowel het verleden, het heden als de toekomst van techno in dit nummer te gieten, en met dat in het achterhoofd lijkt het hem best goed gelukt. Een onaflatende radar bleep en mistige Twin Peaks-synth is de perfecte soundtrack voor een duister sfeertje.

De producer weet zelfs acid en breakbeats op z'n EP te smokkelen, zonder dat de technoliefhebber uit z'n hypnose gesleurd wordt. Touch The Ground herbergt zelfs industrial '80s-invloeden à la Depeche Mode. Onze gok; Boys Noize tekende deze EP na het horen van dit nummer. Last but not least tovert de Fransoos nog een paranoïde arpeggio uit de hoed in System.

Er staat puike techno op deze EP, alleen vrezen we dat Djedjotronic z'n verleden (en label) niet meeheeft om nog iets in die scene te betekenen. Zonde, want bijvoorbeeld Strapon is een dijk van een nummer.

Artiesten in dit artikel