E.P.

Exercise One - Exone 23

Exercise One
BeatportExone • 2016

Exercise One - Exone 23

5
Releasedatum: 
24/06/2016

Post vanuit Berlijn, want het duo achter Exercise One heeft een nieuwe EP klaar. Daarop geeft het duo hun eigen nummer timetrap een opknapbeurt en verzorgt buitenlandse Belg Locked Groove een remix.

Het origineel van timetrap werd in 2011 uitgebracht en doorstond de tand des tijds als obscure outsider in de back catalogue van Exercise One. Daarom kroop het duo opnieuw de studio in om enkele sessies later tevreden naar buiten te treden met deze herwerking. We horen een punchy baslijn die voor een kordate groove zorgt. Helaas worden er verder enkel schrille intermezzo's en een soort horrororgel toegevoegd. Het lijkt wel half werk.

Kon tot supertalent gebombardeerde landgenoot Locked Groove er meer mee klaarspelen dan de ietwat saaie original? Z'n poging trekt resoluut de kaart voor een fluïde trip met flarden acid. Het origineel is amper nog herkenbaar, maar dat betekent niet dat dit veel opwindender is. Het geheel zweeft als een dolend ruimtevaartuig op automatische piloot doorheen een desolate kosmos. En daarmee is ook zowat alles gezegd.

Tot slot krijgen we met 505 last sequence nog een kakelverse track op het bord. Het nummer sluit perfect aan bij de andere twee op de release en klaart de klus met stevige bass en verzengende spacesynths. Voer voor analoge liefhebbers.

Beluister alledrie de nummers in de snippet hieronder.

De nummers op deze EP kunnen passeren als opvulling tijdens ellenlange clubsets. Maar ankerpunten, laat staan meerwaardebrengers, zijn het allerminst. Over vijf jaar nog eens een herwerking dan maar?

Artiesten in dit artikel