Compilatie

Fabric 97: Tale Of Us

Tale Of Us
8

Fabric 97: Tale Of Us

8
Releasedatum: 
16/02/2018

Nadat onder andere SteffiRoman Flügel en DVS1 een editie van de toonaangevende Fabric-compilaties voor hun rekening namen was het nu de beurt aan het Italiaanse duo Tale Of Us. Technoliefhebbers kent hun ongetwijfeld ook als de eigenaars van het label Afterlife, waarop reeds werk van artiesten als Patrice BäumelRecondite en Mind Against verscheen. 

Op deze compilatie staan maar liefst 13 onuitgebrachte Afterlife-tracks, wij konden dan ook niet wachten om deze compilatie op te zetten, onze ogen te sluiten en langzaam weg te zweven op deze melodieuze trip naar de kosmos. 

De toon wordt meteen gezet door Tom Flynn's Cup Of Joe, dat al na anderhalve minuut overgaat in het hemelse Saudade van tovenaar Recondite, die voor de zoveelste keer bewijst wat een geniaal producer hij is. 

De volgende paar tracks worden iets harder, al stroomt de Afterlife-inkt door de aderen van elke song. Hierbij moet gezegd worden dat artiesten als Mind Against of Agents Of Time minder verrassen met hun producties. 

Gelukkig zijn er artiesten als Pisetzeky en DJ Koze die de mix met hun tracks nieuw leven inblazen. Vooral Kozes remix van EfdeminThere Will Be No Singing kunnen wij ten zeerste smaken!

Gedurende de hele mix wordt een wazige lijn tussen melodieus en duister materiaal bewandeld. Deze formule is vrij eigen aan Afterlife-producties en resulteert soms in in veelvuldig gebruik van dezelfde synths en geluiden, hetgeen de originaliteit van de muziek niet altijd ten goede komt. Anderzijds zit de balans op deze mix wel zeker goed en brengen de heren van Tale Of Us ons voldoende afwisseling om het geheel boeiend te houden. 

Verdere uitschieters voor ons zijn The Hatchet van Patrice Bäumel, waarin de man gebruik maakt van een roffelende en minimal-achtige percussie, en het obscure Lifetime van Mathame

Tale Of Us levert een zeer puike compilatie die bol staat van de onuitgebrachte pareltjes, we hebben duidelijk het laatste nog niet gezien van Afterlife