Compilatie

Fabriclive 82: Ed Rush & Optical

Ed Rush & Optical
Fabric • 2015

Fabriclive 82: Ed Rush & Optical

8
Releasedatum: 
24/07/2015

Ed Rush & Optical zijn al jaren prominente en gerespecteerde spelers in de drum ‘n’ bass-wereld. FABRICLIVE was dan ook bijzonder euforisch dat het het producer/dj-duo eindelijk kon strikken voor Fabriclive 82. De twee heren deden exact wat van hen verwacht werd en mixten 39 heerlijke neurofunk en drum ‘n’ bass-tracks aan elkaar. 

De Londense nachtclub Fabric is al jaren een gevestigde waarde in het Londense nachtleven. Al jaren brengt de club ook dansplaatjes uit, gemixt door hun favoriete dj’s. Momenteel zitten we aan editie 82 van de Fabriclive-serie. Een serie compilatiealbums die een wijd genre aan elektronische muziek bevat. Voor editie 82 ging het de drum ‘n’ bass-kant uit met dj’s van dienst: Ed Rush & Optical.

De mix is een combinatie van moderne en oudere plaatjes die de heren geregeld draaien op de dansvloer. Ook de typische snelheid van het duo zit er in, zo is er maar één nummer dat grotendeels wordt gespeeld (meer hierover later) en halen de meeste nummers de eerste minuut maar net!

Als we de setlist eens doornemen, valt het al snel op dat het een brede variëteit aan nummers bevat. Er zijn exclusieve en onuitgegeven nummers bij, maar ook klassiekers die al jaren meegaan. Ook aan labels geen tekort. De meeste nummers komen van Virus wat niet onlogisch is, gezien dat het label is van Ed Rush & Optical. Maar er zijn ook nummers van Noisia’s label Vision of Eatbrain, die onlangs nog de nieuwe van Hypoxia uitbracht. Ook de bekende labels zoals RAM of Critical vinden een plaatsje in de mix.

Zoals daarnet al aangegeven is er slechts één nummer dat vrijwel volledig wordt gedraaid en dat is The Host van Ed Rush & Optical, samen met Scarab VIP zijn deze nummers dan ook de belangrijkste en meest exclusieve tracks.

Onuitgebracht materiaal vinden we in de vorm van twee Signs nummers: Acid Test en Clockout.

Om alles mooi aan elkaar te breien zijn er ook nog de klassiekers. Zo kunnen we nog even wegdromen met Watermelon van Ed Rush & Optical. Ook de Noisia remix van Messiah van Konflict is van de partij.

Deze compilatie is een must have voor iedereen die graag naar drum ‘n’ bass luistert en is met zijn aparte artwork ook zeker een meerwaarde in je muziekverzameling. 
Artiesten in dit artikel