E.P.

Filsonik - Dogfish

2014

Filsonik - Dogfish

Releasedatum: 
07/09/2014

Hot Creations, het label van grootmeesters Jamie Jones en Lee Foss, is toe aan release nummer 49. Daarvoor gingen ze over de grote plas te rade bij de New Yorker Filsonik. Deze zond hen een plaatje terug met de titel Dogfish. Het nummer viel best in de smaak bij Jamie Jones, hij trakteerde ons dan ook meteen op een eigen remix.

Filsonik, die een klassiek geschoold pianist is, kwam in 2006 in de New Yorkse housescene terecht onder de vleugels van DJ Timmy Regisford. Dankzij deze connectie en wat studiovernuft bracht hij releases uit op voor ons minder bekende labels als These Days en Un-Restricted Access Records. In 2009 begon hij zelfs met Patrick Grooves zijn eigen label Gran Manzana Records. Ondanks de leuke loopbaan die de Amerikaan reeds achter de rug heeft, hoopt hij met deze release op Hot Creations ongetwijfeld op een Europese doorbraak.

1. Dogfish

Dogfish laat vanaf seconde één de bassen bol staan en dat met een doordringend baslijntje dat er best mag wezen. Het nummer bouwt bestendig op naar de breaks die opgevrolijkt worden met zingende kinderstemmen. Kortom, een uitstekend plaatje voor een zomeravond waarbij het al wat harder mag.

2. Dogfish (Jamie Jones Remix)

Labelbaas, maar vooral remixmaestro, Jamie Jones nam de B-kant van deze single voor zijn rekening. Het resultaat is een remix waarop we voor meer dan 100% het label Jamie Jones durven kleven. Ver uitdijende, groovy bassen en om de haverklap variërende breaks veroveren onze oren!