E.P.

Frederick Alonso & Pat Lezizmo - Tablao

Pat Lezizmo

Frederick Alonso & Pat Lezizmo - Tablao

7
Releasedatum: 
04/05/2015

Vinyl only. Je kan er niet meer naast kijken. Platenbeurzen die als paddenstoelen uit de grond schieten, clubs die geen digitale deejays meer toelaten en Sven Väth, die op Tomorrowland zal uitpakken met zijn Vinyl Only-stage. Ook onze eigen Pat Lezizmo springt mee op deze kar via zijn kersvers label Muzik & Friendz. Alleen vinyl, uiteraard. Op dat label is onlangs zijn eerste release Tablao uitgekomen, een samenwerking met Frederick Alonso (Stab Recordings).

Homo universalis Patje doet al het labelwerk zelf, van de muziek naar het design en drukken van platenhoezen tot de promotie en distributie. Denk aan je lokale Meneer Pastoor die z’n eigen kerk bouwt en midden in de nacht opstaat om hosties klaar te maken. Alleen voor het masteren doet Pat beroep op Rob Small, die al hetzelfde deed voor hoogvliegers als MK, Paul Woolford en Hot Since 82.

Tablao zelf is een virtueel reisje naar Latijns-Amerika. Niet resoluut koffers pakken en de vlieger opspringen, maar rustig in een bootje peddelen en je portefeuille vergeten. Go with the flow. Rustig housen op Tablao, dat geïnspireerd is door flamenco. ‘Tabla(d)o’ is namelijk Spaans voor houten-vloertje-waar-flamenco-artiesten-hun-ding-op-doen, aldus Wikipedia. En inderdaad, de mariachi-achtige gitaartjes laten subtiel van zich horen.

Zowel het origineel als de drie remixen van Estroe, Pablo Bolivar en MJ F!TZ hebben een rustig housy karakter. Wat wel wat jammer is, want met drie remixen hebben we toch liever een beetje meer variatie. Zeker van Pablo, die door het Spaanse karakter van het nummer een thuismatch speelde, hadden we wat meer verwacht. Als we dan toch een favoriet moeten aanduiden zal het de atmosferische Estroe-remix zijn. Wat een vrouwenhand al niet kan doen.

Y ahora comienza.

Tablao is een rustig houseplaatje waarbij de kernwoorden hangmat, cocktail, zonnetje en Wankelmut and Friends-stage op Tomorrowland het beste thuishoren. Hier kan je op zich niet veel fout mee doen. Goed dat de flamenco-invloeden niet te prominent aanwezig zijn want dan zou het de zoveelste poging zijn om een zomerhitje te lanceren. De genialiteit is hier subtiliteit.