Score: 

8/10

Releasedatum: 

07/04/2017

Het Schotse fenomeen Hans Bouffmyhre verblijdt dit voorjaar de elektronische kringen met de lancering van een nieuwe EP. De voorman van Sleaze Records brengt zijn Midsummer Beatdown EP uit op Flash Records, het label van Florian Meindl. Hoewel de Glasgower alle zeilen bijzette om twee onberispelijke platen af te leveren, is het de remix van Robert S die huldiging verdient.

Een piepjonge Bouffmyhre, in het dagdagelijkse leven Stephen Gorrie, kwam in 2006 voor het eerst in aanraking met elektronische muziek toen hij in het landelijke Paisley techno events begon te organiseren. De Schot verliet daarna het wereldje niet meer en begon zelf te producen. Met succes bleek al snel, zo bracht hij tracks uit op Perc Trax, Analytic Trail, Illegal Alien Records, Nachtstrom Schallplatten, Phobiq, Planet Rhythm en MB Electronics, en twee albums waarvan eentje op zijn eigen Sleaze Records.

Midsummer Beatdown laat zich aan de wereld zien als een kloeke meestamper een met lichte acid bestrooide hook en repetitieve vocals. Retrospect gaat onversaagd verder met ratelende percussie en opzwepend handgeklap. Twee zeer knappe dansnummers, maar toch denken we dat Robert S met het meeste aandacht zal gaan lopen. Hoewel de Portugees voor een iets traditionelere structuur kiest, straalt de kracht en energie gewoon van zijn remix.

Hans Bouffmyhre effent het pad met twee efficiënte originele technonummers, zonder meer. Robert S maakt gretig gebruik van het voorbereidende werk van de Brit en werkt Midsummer Beatdown af tot een echt dansvloerbommetje. Prachtig teamwork van beide heren dat alweer een fraaie toevoeging aan de catalogus van Flash Records maakt.

Gerelateerd