Album

Haramia Tapes - Pfunk

Haramia Tapes
Apollo Records • 2017

Haramia Tapes - Pfunk

9
Releasedatum: 
28/04/2017

Haramia Tapes, een interssant zijproject van de musicus Laurine Frost, levert een achttal plaatjes voor het Belgische Apollo Recordings. De Hongaar - normaal gekend om zijn verfijnde techno - trakteert ons op van jazz doordrongen elektronica die eenvoud hoog in het vaandel draagt.

Dat Frost niet vies is van een alter ego'tje meer of minder, mag iedereen weten. Coldfish, waarmee hij platen uitbrengt op Nervmusic, Marionette en Tape Hiss, moet zowat zijn meest gebruikte pseudoniem zijn. Daarnaast vormt hij ook samen met Eril Fjord het elektronicaduo Magamura dat in 2017 hun debuutalbum Supernaturals zal uitbrengen op Akiko Kiyamas Kebko Music

Jazzinvloeden en minimalisme vormen zowat de rode draad door het werk van de Hongaar en dat is onder Haramia Tapes niet anders. Dramatische breaks met een hoog boogiegehalte halen de bovenhand in nummers als Harper en Pfunk en doen vocale samples als 'Yeah Brothers and Sisters' of gewoon 'Pfunk' nog wel een tijdje in ons hoofd malen.

Daarnaast wanen we ons ook een aantal keren in een film. De ene keer brengen de pads van EF ons naar een vroege sience fiction flick. Wat later doet de dreigende en nerveuze percussie van Patria of Farewell Four ons van een spionnenfilm uit de 60s dromen. Of verder terug, naar een heuse noir met de delicate pianotoetsen van I Am You. Do you feel anything yet? Wij alleszins wel!

Laurine Forst levert maatwerk waar Apollo Records bijzonder trots op mag zijn. Met harmonieus uitgetekende en glasheldere composities begeleidt de Tsjech ons van droomsequenties tot inspirerende breakpercussie. Hoed af!

Artiesten in dit artikel