E.P.

Igor Vicente & DkA - Haus Boo

Igor Vicente

Igor Vicente & DkA - Haus Boo

8
Releasedatum: 
01/07/2016

Dé release van het moment? Belgisch! Igor Vicente en DkA zorgen op Hot Creations voor het mooie weer met de Haus Boo EP. Instant hit, neem het van ons aan.

En neen, ons chauvinisme is niet misplaatst: van labelbons Jamie Jones tot Richy Ahmed; allen zijn ze fan van deze nieuwe worp. Met slechts twee tracks palmen de twee producers op dit eigenste moment elk strand, club en festival in. Op deejay.de was de vinyl dan weer meteen low stock.

Dat succes komt natuurlijk niet uit het niets; allebei hebben ze een meer dan verdienstelijke staat van dienst. Zo wist Igor Vicente op z'n Wildfamily-feestjes mooie namen als Seth Troxler en Jamie Jones te strikken, bracht hij als de helft van Ultrasone werk uit op Get Physical, Mobilee en Hot Creations en heeft ie residencies in Fuse en Café d'AnversDkA doorkruist op zijn beurt doorkruist zowel ons Belgenland als de rest van Europa van hipste club naar coolste festival, met releases op Get Physical en Mobilee onder de arm. Genoeg gezwets - muziek, please!

Haus Boo opent met snedige percussie maar transformeert al snel in een gentle giant die zonder scherpe kantjes alles en iedereen in beweging krijgt. Geïnspireerd door House Nation van The House Master Boyz & The Rude Boy Of House dendert het nummer richting walhalla dankzij logge, warme beats. Vrij simpel, maar o zo efficiënt.

Shady is donkerder, met een haast schurende ondertoon. De onaflatende high-hats en onuitputtelijke snares tikken erop los, maar zorgen er wel voor dat de track anoniemer lijkt. Er is weinig opwinding, enkel een fluittoon die steeds intenser wordt, brengt nog wat leven in de brouwerij. Edoch: this the shit!

Verslavend, besmettelijk, gemaakt door miskende kampioenen.

Artiesten in dit artikel
DkA