E.P.

Inigo Kennedy - NGC

Inigo Kennedy
BeatportToken • 2016

Inigo Kennedy - NGC

8
Releasedatum: 
24/06/2016

Het Belgische technolabel Token Records slaat opnieuw toe met een dijk van een EP. Deze keer liet Kr!z de Brit Inigo Kennedy opnieuw opdraven.

Inigo Kennedy en Token Records gaan way back. Meer zelfs, de Britse producer verzorgde de allereerste release op het Gentse label van Kr!z. Met een carrière die al ontsproot in de jaren '90 en steeds meer dan degelijke techno opleverde, is deze nieuwste EP verplicht voer voor iedere technorot.

Starten doen we met een vermorzelende bass en gebroken beat in NGC6826 (Blinking Eye). Eens die eerste verwelkomingsgolf gaan liggen is, creëert de producer ruimte voor een interstellaire synth die doorheen de logge structuur klieft. We horen Jon HopkinsRadiohead en Moderat, maar we horen vooral de immer rustgevende chaos van Inigo Kennedy. Straffe opener!

NGC6543 (Cat’s Eye) drukt eveneens meteen alle ademruimte weg met een opgezwollen baslijn, maar ook hier keert de kalmte snel terug dankzij een glorende synth. Die is heel melodisch waardoor alle aandacht aan het industriële beatgekletter onttrokken wordt. Warm versus kil, smooth versus distortion.

Beluister beide nummers in de snippet hieronder:

Meer dan degelijke EP van een gevestigde waarde op Token. Het Belgische label bewijst andermaal dat het enkele klasses hoger speelt dan andere labels uit eigen land.

Artiesten in dit artikel