Album

Joey Pecoraro - Music For Happiness

Joey Pecoraro
8,5
2018

Joey Pecoraro - Music For Happiness

8,5
Releasedatum: 
06/04/2018

Op 6 april bracht de Amerikaanse producer Joey Pecoraro zijn nieuwe langspeelalbum, Music For Happiness, uit. Fans van lo-fi en chille beats à la Vanilla of Tomppabeats kennen Pecoraro ongetwijfeld al. Eerder verraste hij ons als met producties als Lazy On The River en Warm, beiden zonovergoten tracks waarop je niet anders kan dan je ogen sluiten en wegdromen. 

Ondanks dat Youtube tegenwoordig overspoeld wordt door instrumentele beats zoals die van Pecoraro heeft hij toch een geheel eigen sound gevonden. Zijn onschuldige en vaak zelfs aandoenlijke sound doet ons met momenten nog het meest van al aan scenes uit oude Disney-films denken. 

Music For Happiness wordt geopend met Glory Days, tevens ook de eerste single van het album. Deze track zet meteen de toon voor de rest van het album. Opvallend is dat Pecoraro's nummers vaak ergens zweven tussen gelukzaligheid en droevigheid. 

Dit is niet anders in First Kiss, de tweede single en éen van onze persoonlijke favorieten op het album. In deze track laat Pecoraro een emotioneel gitaarlijntje over zijn zeemzoete lo-fi beats spelen, hetgeen resulteert in een simpel maar pakkend nummer. 

Pecoraro wisselt in zijn tracks goed af tussen dit soort melancholische nummers en meer zomers werk, zoals bijvoorbeeld Don't Be A FoolThe Urge of Laundry DayDon't Be A Fool was er éen die er, mede dankzij het banjo-getokkel, uitsprong voor ons. 

Titeltrack Music For Happiness sluit het album af en valt ietwat buiten de stijl van de rest van het album. Music For Happiness klinkt elektronischer en ook kunstmatiger, al bij al niet ons favoriete nummer, maar de concurrentie op dit album is dan ook sterk. 

 

 

Joey Pecoraro levert een sterk album af, de Amerikaan heeft zijn eigen sound duidelijk gevonden en verovert hiermee zijn vaste stek in de lo-fi-wereld. Dit is voor ons nu al éen van de betere chill-albums van 2018.

Artiesten in dit artikel

Gerelateerd