E.P.

Krewcial - TEN-4

krewcial
We Play House • 2016

Krewcial - TEN-4

7
Releasedatum: 
31/08/2016

Kwaliteitslabel We Play House is terug met een nieuwe release. Deze keer wordt die verzorgd door veteraan Krewcial, die al 15 jaar als producer te werk gaat.

Met vorige releases op Blue Note, BBE en Pias heeft deze man zichzelf al bewezen, vooral in de hiphopscene. In 1991 bracht hij het eerste Engelsgesproken Belgische hiphopalbum uit en stond op het voorprogramma van onder andere The Black Eyed Peas. Ook werkte hij samen met BrainpowerExtince en Tanya Saw (van Zap Mama). Nu brengt Krewcial een live-tour met zijn MPC, om zo zijn houseproject voor te stellen. 

Zijn eerste release als house-artiest brengt hij uit op het Belgische label We Play House, waarvan de eigenaar niemand minder dan Red D is. Artiesten zoals San Soda, Maxim Lany, Locked Groove, Ante Perry en FCL gaven al eerder hun inbreng aan het label. 

Het eerste nummer, waarvan de titel nog onbekend is, brengt een hele groovy sfeer. De analoge synths met een rauwe housevocal, gevolgd door een simpele maar effectieve baslijn zal menig hoofden doen meeknikken op de dansvloer.

Nummer twee laat je iets dieper wegzakken door de rustige vibe. Alweer een hele leukes synth gecombineerd met een zeemzoete housevocal. Een toptrack voor een toplabel. 

WPH TEN-4 zal beschikbaar zijn vanaf de eerste week van september in je favoriete vinylstore, en vanaf 3 oktober op de digitale platformen. 

Om de nieuwe release te vieren brengt op vrijdag 2 september We Play House & Dope Trax een label-avond in de Gentse club Charlatan. Krewcial, XL Middleton Moniquea zullen er een liveset brengen. Daarnaast zullen DJ's zoals Red D, DTM Funk, Fonkee Monk, Eddy Funkster en Latomski hun ding doen. Alle info over het evenement kan je vinden op Facebook.

Zoals we hadden verwacht van We Play House past deze release perfect in het rijtje. Een rauwe house-sound waar het analoge er vanaf spat. Een funky, dansbare track gecombineerd met een iets rustigere lounge-track krijgen een gebalanceerde maar positieve 7/10. 

Artiesten in dit artikel