Album

[KRTM] - Consumer (The Worst Of KRTM)

[KRTM]
8
PRSPCT • 2018

[KRTM] - Consumer (The Worst Of KRTM)

8
Releasedatum: 
06/06/2018

De afgelopen jaren waren wij trouwe bezoeker op de Rimbu-feestjes die in de Gentse Kompass-club georganiseerd worden. Met headliners als PercAnsomeMiss Djax en AnD staat Rimbu telkens weer garant voor een avond knallen tot je erbij neervalt. Ondanks de grote headliners is het hoogtepunt van de avond telkens weer de set van [KRTM] en TWAN, die iedereen moeiteloos naar huis spelen. 

Gentenaar Casimir Desmet, ofte [KRTM] bracht onlangs zijn eerste langspeler uit, waarop veel van het werk dat reeds in zijn livesets (en sommige tracks ook al op YouTube) te horen was ook staat. Consumer (The Worst of KRTM) heet deze LP, die uitkwam op PRSPCT

Wie zich verwacht aan subtiliteit is eraan voor de moeite. Vanaf minuut éen gaat [KRTM] maar éen kant op: rechtdoor. Met openingstrack Shrink stampt Desmet de deur los uit zijn scharnieren en zet hij meteen de toon voor de rest van het album. Shrink krijgt van ons extra punten omwille van de heerlijke laatste minuut. 

Baldboy is nóg harder en drijft het aantal beats per minuut gevoelig op in een soort bizarre mix tussen core, techno en acid. Ook in Chaser (Monkey With Shotgun) en Consumer stampt Desmet ons met de beide voeten vooruit de coreverdoemenis in. 

De rest van het album neigt eerder naar techno toe, zij het wel van een extreem hard kaliber. Van bas doordrenkte kicks die je boxen haast doen imploderen worden aangevuld met industriële rave-invloeden. Tracks die ons zeker konden bekoren zijn onder andere Touch Me en Speedboy, en het allesvernietigende Purple Fucking Head

Opvallend is dat [KRTM] in veel van zijn tracks sterk afwisselt qua sound. Neem nu Speedboy als voorbeeld, dit nummer begint als een technotrack maar eindigt in regelrechte core. Dit zorgt ervoor dat Consumer op geen enkel punt gaat vervelen. 

[KRTM] bewijst met Consumer dat hij een getalenteerd producer is die bovendien geen schrik heeft om te experimenteren. Zijn sound is verfrissend en origineel, niet elke technoliefhebber zal hem graag horen maar wij vermoeden dat dat ook niet de bedoeling is. Consumer is geen album dat je op een doordeweekse dag opzet om te ontspannen, live blazen deze tracks je echter moeiteloos omver. 

Artiesten in dit artikel