Album

Late Night Tales: BadBadNotGood

BadBadNotGood
Late Night Tales • 2017

Late Night Tales: BadBadNotGood

8
Releasedatum: 
28/07/2017

Late Night Tales, toch wel de beste compilatiereeks als het op chillout muziek aankomt, verwelkomt BadBadNotGood in hun catalogus. Naast Jon Hopkins, Röyksopp, Nils Frahm en andere legendarische bands hebben deze relatief jonge Canadezen toch wel iets te bewijzen. 

Met de introtrack alleen al, Olson van Boards of Canada uit '99, bewijzen deze knapen kaas gegeten te hebben van het betere genre. Maar ze gaan zelfs verder terug in de tijd met nummers als Vida Antiga van Erasmo Carlos uit de jaren zeventig.

Zoals een goed glaasje rode wijn, gaat deze compilatie heerlijk smaken en wordt die na iedere luistersessie beter. We ontdekken opvallend veel sensuele, zwoele nummers die zelfs door de grootste muziekkenners misschien al vergeten waren. Neem daarbij nog eens de ruime variatie aan genres die we in de tracklist terugvinden zoals latin, disco, jazz, funk,... en we hebben opnieuw een compilatie van toch wel het hoogste niveau.

Ook hun voorliefde voor hip hop is duidelijk te ontwaren. Verwacht je niet aan harde kleppers à la Kendrick Lamar, maar eerder een zachte knipoog naar de genres die hip hop hielpen mee bepalen!

Een andere puike track op de compilatie is hun eigen cover van Andy Shaufs To You, één van hun meest favoriete artiesten. En hij is niet de enigste bevriende artiest die zijn opwachting maakt op de compilatie. Ook een nummer van Charlotte Day Wilson, waarmee ze samenwerkten op hun laatste album IV, staan op de lijst.

Als we dan toch even een minpuntje moeten aanhalen, is het misschien de volgorde van de tracks. De diversiteit aan genres zorgt ervoor dat een vrij donker ambientnummer zoals Lido van Les Prospection gevolgd wordt door een jazz-soul nummer van Grady Tate, wat een beetje vreemd overkomt.

Het viertal stelt hun muzikale kennis tentoon met deze compilatie die perfect oud en nieuw weet te verzoenen. De 21 nummers op de tracklist zijn zo divers en tegelijk samenhangend. De combinatie van de verschillende genres doet geen afbreuk aan het verhaal achter de compilatie wat toch niet iedere band of artiest gegeven is. We hebben het laatste van dit kwartet nog niet gehoord! 

Late Night Tales - BadBadNotGood komt op 28 juli uit en is reeds te pre-orderen

Artiesten in dit artikel