Album

Maceo Plex - Fabric 98

Maceo Plex
7,5

Maceo Plex - Fabric 98

7,5
Releasedatum: 
03/05/2018

Op 20 april kwam de 98e editie van de Fabric-mixtapes uit, dit keer van de hand van de Amerikaan Eric Estornel, beter bekend als Maceo Plex. Hiermee treedt hij in de voetsporen van artiesten als Nina KravizScuba en Tale Of Us

Het wordt voor artiesten stilaan een sport om hun Fabric-mixes zo vol mogelijk te proppen met exclusief materiaal (denk maar aan Daphni's mix die puur bestond uit onuitgebracht eigen werk), hetgeen de mixes uiteraard wel steeds interessant maakt. Maceo Plex vormt hierop geen uitzondering want ook op zijn mix staan maar liefst 13 onuitgebrachte nummers. 

Estornel opent zijn met kalme en dromerige electronica, hierbij ontschuwt hij een stevige dosis breakbeats niet. Het tempo in het eerste deel van de mix ligt behoorlijk laag, met lekkere tracks zoals Veiled van Carl A. Finlow of Mariel Ito met Xten (een nieuw alter ego van Estornel).

Het is pas na een minuut of twintig dat de eerste 4 x 4 beat erin gesmeten wordt. Zoals steeds brengt Maceo Plex redelijk wat melodieus werk, waaronder ook een aantal eigen speciale Fabric-dubs. Van zijn edit van Condos zijn wij minder fan (misschien omdat het ons net iets te sterk aan muziek van The Killers doet denken), gelukkig volgt hierop Paradigm Shift met Requisition zodat wij toch onze aandacht erbij kunnen houden. 

Net over de helft gaat het tempo omhoog en krijgt deze compilatie een meer trippy wending, met heerlijke tracks als Space Dub van Brame & Hamo en Maceo Plex' eigen Mutant Radio, waarin Plex wél het niveau haalt dat we van hem verwachten. 

Naar het einde toe verrast Plex door plots Megatrance 2 van Voiski op te leggen, een uitstekende keuze waarmee hij het niveau van deze compilatie een niveautje hoger trekt. Afsluiten wordt dan weer in stijl gedaan met het beatloze Zwicky van Hiver

Deze mix kent hoogtes en laagtes, maar telkens als wij denken dat Maceo Plex ons kwijt is dan weet hij toch weer onze aandacht te grijpen met zijn verrassende platenkeuze. Zeker eentje om aan te raden naar onze mening!