E.P.

Marco Faraone – Raw Jamsessions 001

Marco Faraone

Marco Faraone – Raw Jamsessions 001

7
Releasedatum: 
01/07/2016

Italië is naast het land van pasta en wijn ook de thuishaven van een aantal getalenteerde producers. Marco Faraone is daar een mooi voorbeeld van. Onlangs kregen we zijn nieuwe Raw Jamsessions EP in de bus, waarmee hij op 1 juli zijn debuut maakt op Josh Winks Ovum Recordings.

Voor wie de Italiaanse man nog niet kent, een kleine introductie: met releases op labels als Drumcode en Mattthias Tanzmanns Moon Harbour draait Marco Faraone al meer dan 5 jaar mee op het hoogste niveau. Met Uncage heeft hij daarenboven een eigen succesvol label onder zijn vleugels. Vorig jaar konden we we hem trouwens strikken voor een uitgebreid interview.

De naam verklapt het misschien al een beetje: Marco Faraone producete deze EP volledig live, met analoge synthesizers en andere hardware. Dat levert vier fijne tracks op met een ruw, oldschool kantje. Om het simpel te houden draagt elke track de naam van de EP met een individueel volgnummer.

Raw Jamsession 001 trakteert ons al meteen op een stevige techno plaat met bombastische drums en een analoge synth die met heel wat echo over de track wordt gegoten. Een plaat die ongetwijfeld brokken kan maken op de dansvloer.

Met Raw Jamsession 002 gooit de Italiaan het over een andere boeg en worden we getrakteerd op een track met een acidmelodie die ons meteen doet denken aan de typische sound van de bekende Roland TB-303 synthesizer.

Verder vinden we ook nog Raw Jamsession 003 en 004 terug, waar vooral die laatste ons kan bekoren met zijn warme analoge basslijn en fijne percussie-elementen.

Met Raw Jamsessions 001 lanceert Marco Faraone een nieuw concept bedoeld voor liefhebbers van vinyl en de analoge sound van weleer. Zeker geen slechte EP, maar ook niet zijn beste werk. 

Artiesten in dit artikel