E.P.

Marco Faraone - Restrictions

Marco Faraone
Be As One • 2015

Marco Faraone - Restrictions

8
Releasedatum: 
31/03/2015

De tijd dat alle grote kunstenaars uit Italië kwamen is al een tijdje voorbij, maar zo nu en dan levert het land van de pasta wel nog eens een artiest met bepaalde artistieke talenten. Op het gebied van elektronische muziek broedt Marco Faraone bijvoorbeeld al een tijdje op een wijdere verspreiding van zijn voor- en achternaam. Met zijn laatste Restrictions EP op Be As One geeft hij zichzelf alvast een duwtje in de goede richting.

De geboren Toscaan rolde van jongs af aan in de wereld van de elektronische muziek en speelde zijn eerste gig op de zeer prille leeftijd van 14 jaar. Sindsdien kreeg hij de smaak stevig te pakken wat op de dag van vandaag al leidde tot releases op Moon Harbour, Desolat, Drumcode, Get Physical Music en Sci-Tec. Een indrukwekkende lijstje waar het label van Shlomi Aber zeker tussen past.

Deze driedelige EP opent met de hypnotiserende vocals van Restrictions die keurig verpakt zijn in een donkere groove en kosmisch dreigende pads. Daarna volgt het iets feestelijkere bigroom nummer Voices From The Sea dat ons inderdaad tot op zekere hoogte aan de opborrelende gezangen van zeenimfen doet denken.

Daarna gaat Day 20 het opnieuw iets dieper zoeken en vliegen de loodzware drumkicks ons langs alle kanten om de oren.

Voor liefhebbers van het zwarte goud leverde de Italiaan trouwens ook nog een vierde productie mee die Early Morning gedoopt werd.

Marco Faraone - Early Morning

Marco Faraone laat met deze release op Be As One zien dat hij het producen nog niet moe is en schijnbaar probleemloos op een hoog niveau nummers in elkaar kan blijven steken. Een echte favoriet hebben we niet aangezien ieder nummer, indien het op de juiste plaats en tijd afgespeeld wordt, kan aanslaan.

Artiesten in dit artikel
Tags