Album

Maribou State - Kingdoms In Colour

Maribou State
9

Maribou State - Kingdoms In Colour

9
Releasedatum: 
07/09/2018

De Britten Chris Davids en Liam Ivory, beter bekend onder de noemer Maribou State presenteerden drie jaar geleden hun debuutalbum Portraits, dat uitkwam op Counter Records. Dit album was met tracks als The ClownHome en Raincoats een regelrecht schot in de roos. Qua stijl zijn de heren vergelijkbaar met artiesten als pakweg Bonobo of Four Tet, en dat is in feite al voldoende om te concluderen dat ze garant staan voor kwaliteit. 

Op zeven september komt hun fel geanticipeerde nieuwe langspeler, Kingdoms In Colour, uit. Dit album zal uitkomen op Counter Records, het kleine broertje van Ninja Tune, waarop reeds artiesten als Tiga, Odesza en Chrome Sparks muziek uitbrachten. 

Kingdoms In Colour opent met het belachelijk goede Beginner's Luck, waarin subtiele hihats over slome synths en emotionele gitaren heen en weer springen, dit album kan nu al niet meer stuk voor ons. 

Enkele van de tracks op dit album waren ons inmiddels al bekend. Met tracks als Turnmills (genoemd naar een Londense club die in 2008 de deuren sloot) en Nervous Tics (een samenwerking met Holly Walker) deden ze ons enkele maanden terug al verlangen naar deze LP. Van de singles is het echter vooral Feel Good, een samenwerking met de Texaanse band Khruangbin, waar wij volledig wild van zijn. Geen van beide artiesten heeft in deze track de overhand, de zuiders aandoende gitaren van Khruangbin en de emotionele elektronica van Maribou State worden hier nagenoeg perfect samengegoten. 

Opvallend is dat de indie-kaart op dit album meer dan ooit wordt getrokken. Bepaalde tracks, zoals bijvoorbeeld Kãma hadden evengoed door de Australische band Tame Impala gemaakt kunnen zijn. 

Andere tracks die ons kunnen bekoren zijn Glasshouses en Vale. De andere samenwerking met Holly WalkerSlow Heat vinden wij net iets minder geslaagd. Hoewel het instrumentaal redelijk goed zit vinden wij Walker's stem hier in het refrein iets te afgelikt klinken. 

 

Maribou State lost onze verwachtingen meer dan in, op Kingdoms In Colour staan een aantal pareltjes die niemand anders gemaakt zou kunnen hebben. Qua producties zitten ze stilaan aan een niveau waarbij nog maar weinig artiesten hun kunnen volgen, en met hun emotionele elektronica hebben ze een geheel eigen sound ontwikkeld.