E.P.

Matador - Ructions Remixes 2

Matador
Rukus • 2016

Matador - Ructions Remixes 2

8
Releasedatum: 
05/09/2016

Het is een druk jaar voor de Ierse producer Matador. Begin januari zag zijn nieuwe label Rukus het levenslicht met de bijhorende The Enemy EP. Op het label zou nog een EP met remixes van het nummer The Enemy volgen, waarna in april dan zijn album Ructions volgde.

Enkele maanden later, in augustus, werd de Ructions Remixes EP 1 uitgebracht met remixen van onder andere Nastia en Oliver Huntemann. Nu is het weer prijs met Ructions Remixes EP 2 waaraan ANNA, Paco Osuna, Patrick Topping, Pig&Dan en wAFF meewerkten. Wij mochten de EP alvast beluisteren en waren tevreden met wat we hoorden!

Beginnen doen we met de Braziliaanse ANNA, die van het nummer Stanleys een techhouseremix maakt waardoor het nummer een pak actiever en ook ietwat donkerder aanvoelt.

De remix van Paco Osuna doet net het tegenovergestelde, zijn remix van het nummer Back To Bass is een stuk minder donker dan het origineel en is naar onze mening iets te eentonig.

Brit Patrick Topping doet dan weer wat hij best kan en maakt van Inceptions een stompend techhousenummer waarin de nadruk op de bassen ligt.

Terwijl de eerste drie remixen voor techhouse gaan, kiezen Pig&Dan resoluut voor techno. Hun remix van Remember is zonder twijfel het zwaarste en naar onze mening ook het beste nummer op de EP. Dit Spaanse duo, dat onlangs nog een EP uitbracht met Monika Kruse, maakt van Remember, dat op zich een vrij atmosferisch nummer is, een zware technoknaller.

Tenslotte is er nog de wAFF remix van het nummer Rizzle. Dit nummer blijft het meest trouw aan het origineel, de basslijn en acid-invloeden worden behouden terwijl de beat eronder aangepast wordt tot een meer dansbare variant.

Deze EP is een waardige en misschien zelfs betere opvolger van de eerste Ructions Remixes EP. Vooral Pig&Dan hun remix springt er bovenuit.