E.P.

Mike Tohr - Minerals

Mike Tohr

Mike Tohr - Minerals

8
Releasedatum: 
30/03/2017

Het wordt een druk jaar voor Mike Tohr. De komende maanden staan er tal van releases gepland voor de Antwerpse producer, met onder meer Einmusika en Soulful Techno die EP's bestelden. Eerst aan de beurt is echter de eigen stal Atmosphere Records. Deze Minerals EP wordt meteen een staalkaart van wat het label zoal te bieden heeft, want ook Ramon Tapia, Nico Morano en Remcord doen hun duit in het zakje.

De afgelopen maanden bleef het erg stil rond Mike Tohr. Bewust zo blijkt, want de Antwerpenaar was naarstig in de weer met studiowerk en field recordings. Van al dat klaargestoomde materiaal wil hij in 2017 een pak uitbrengen, te beginnen met deze Minerals EP. Ons oordeel!

Opener Borax trekt erg langzaam van wal, maar schijn bedriegt. Samen met Amari (niet minder dan een zijproject van de grote Ramon Tapia!) zorgt het nummer meteen voor een stevige dosis intensiteit door een dikke zeven minuten lang een eindeloze opbouw ten berde te brengen. Lang leve de arpeggio, want slechts een kwakje progressive house tussen alle kordate bassen door is genoeg om je mee op sleeptouw te nemen. Straf spul dat koste wat kost in onze zomersoundtrack moet.

Ook Clay kan amper wachten om de turbo vol open te draaien. Na slechts enkele tellen sjokken de bassen genadeloos richting collectief vuistgepomp. Net als bij de opener wordt er halverwege echter verwarring gezaaid door twee trillende melodielijntjes even te laten bekvechten - een gevecht dat abrupt wordt beëindigd door de immer aanwezige bassen. Partner in crime was deze keer Nico Morano, en het moet gezegd; het nummer past als gegoten in diens sets.

Opal is dan weer dromerig. De geluiden werden door Tohr en Remcord afgevlakt tot enkel de essentiële tech-elementen overbleven. Eentje voor héél laat, of héél vroeg - het is maar hoe je 't bekijkt.

Knappe tweede passage van Mike Tohr op Atmosphere Records. Met zowel Ramon Tapia, Nico Morano als Remcord lijkt het label uit te willen pakken, maar alles klopt dus ze komen er glansrijk mee weg. Onze favoriet is Borax.

Artiesten in dit artikel